Sănătate

Nouă decese într-o săptămână, la Cluj, din cauza COVID19. Abrudean: „Suntem în mod nedrept în prima linie”

Mircea Abrudean a comparat județul Cluj cu alte județe din țară: Cluj a înregistrat 9 decese pe săptămână, alte județe 9 decese pe zi.

Nouă decese într-o săptămână, la Cluj, din cauza COVID19. Abrudean: „Suntem în mod nedrept în prima linie” Nouă decese într-o săptămână, la Cluj, din cauza COVID19. Abrudean: „Suntem în mod nedrept în prima linie”

 

 

În urma ședinței CJSU, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a vorbit despre indicatorii care ar trebui menționați atunci când sunt realizate topuri ale județelor din România în contextul luptei cu noul coronavirus. Acesta a explicat cum județul Cluj gestionează mult mai bine situația epidemiei de Covid19, comparativ cu alte județe din țară.


 

Cluj, 9 decese într-o săptămână

„Un alt indicator care trebuie menționat atunci când facem aceste analize  este numărul deceselor cauzate de Covid, care la Cluj în ultima săptămână a fost de 9 persoane decedate de Covid, comparându-ne cu alte județe, pentru că, din păcate, trebuie să facem și comparații. Vedem că în alte județe lucrurile stau mult, mult mai prost. Avem județe care au raportate 9 decese de Covid într-o zi, astfel că  este un alt indicator important în analiza pe care o facem atunci când comparăm rata incidenței”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.


Prefectul susține faptul că numărul mare de cazuri raportate zilnic la nivel județean se datorează numărului mare de teste efectuate zilnic, explicând cum, dintr-un total de 2.800 de teste, 1.000 dintre acestea sunt făcute la cererea cetățenilor. El este de părere că județul Cluj este în mod nedrept în top, fără a se lua în calcul și alte aspecte pozitive.

Suntem în mod nedrept în prima linie

„Nu poți să compari un județ cu 300 de teste care are rata de 1,2, astăzi, cu un județ cu 2.800 de teste, care ajunge la o rată a incidenței de peste 5 la mie și este nevoit să ia măsuri de restricționare. Cred că este important și gradul de pozitivare a testelor făcut, unde comparativ stăm mult mai bine. Cred că sunt mai mulți indicatori care ar trebui luați în considerare atunci când realizăm anumite topuri, din care, în momentul de față, suntem în mod nedrept în prima linie”, a mai spus Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI:

Spitalele din Cluj nu mai țin pasul cu numărul infectărilor! Încă 116 paturi COVID și 11 locuri la ATI

 


 

 


CARANTINĂ de joi noaptea! CJSU a anunțat ce măsuri vor fi luate

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter