Sănătate

Numărul uriaș de cazuri de infectare cu noul coronavirus din România impune noi restricții. Arafat: „Trebuie să schimbăm măsurile”

Noile cifre oficiale ale infectărilor cu noul coronavirus impun schimbarea măsurilor de siguranță pentru oprirea răspândirii virusului. Raed Arafat: „Trebuie să schimbăm măsurile pentru a opri răspândirea”

Numărul uriaș de cazuri de infectare cu noul coronavirus din România impune noi restricții. Arafat: „Trebuie să schimbăm măsurile” Numărul uriaș de cazuri de infectare cu noul coronavirus din România impune noi restricții. Arafat: „Trebuie să schimbăm măsurile”

 

 


 

România se află într-o situație critică, după spusele lui Raed Arafat, care a făcut un anunț înfricoșător pentru români. Șeful DSU a folosit cuvinte grele pentru a descrie starea în care ne aflăm la nivel național.


 

Astfel, noile cifre oficiale ale infectărilor cu Covid19 trebuie să ne dea de gândit, în opinia acestuia. Arafat crede că autoritățile trebuie să schimbe registrul și să se gândească la o nouă provocare.


„Situația de astăzi este una pe care noi am anticipat-o, din păcate. presiunea asupra sistemului sanitar este evidentă. Vedem o presiune care continuă să crească și acest lucru iarăși este un lucru care a fost anticipat, având în vedere cifra cazurilor care apare în fiecare zi. Clar că un procent din aceste cazuri va ajunge în spitale, are nevoie de îngrijiri medicale avansate și unii dintre ei chiar de terapie intensivă”, a declarat Arafat.

Sunt necesare noi măsuri

„Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre, în care trebuie un management diferit față de măsurile de prevenție, măsuri de prevenție care trebuie să continue pe linie epidemiologică, măsurile care să oprească răspândirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, în același timp, acum, ne confruntăm cu o situație care necesităaplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata și a putea asista numărul cel mai mare de pacienți posibil”, a mai spus acesta.


Lipsa specialiștilor este o mare problemă în spitale

Arafat a tras un semnal de alarmă și în ceea ce privește lipsa cadrelor medicale. Unui număr mare de bolnavi îi este necesar un număr mare de oameni care să îi trateze.

„Partea de resurse umane rămâne partea cea mai serioasă care trebuie să vedem cu o manageriem corect, astfel încât colegii noștri să poată să își facă treaba. Trebuie să recunoaștem că este imposibil să ne facem treaba după prevederile Codului Muncii, suntem chiar într-o situație care nu ne mai permite acest lucru și atunci trebuie să ne adaptăm programul, să ne adaptăm modul de lucru, în care să existe și timpul de odihnă, dar, în același timp, să existe un personal suficient în spitale.”


CITEȘTE ȘI:

Rata de infectare a județului Cluj, PESTE 4 cazuri de COVID19 la mia de locuitori! Cea mai mare pe țară

 

 

Care sunt bolile care cresc riscul de deces în urma infecției cu noul CORONAVIRUS?

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter