Sănătate

Cum îți dai seama că ai fost infectat cu noul CORONAVIRUS? Simptomele atipice pe care le poți ignora

Experții atrag atenția asupra faptului că infecția cu COVID19 se poate manifesta prin mai multe simptome, unele dintre ele putând să fie ignorate cu ușurință. Cum îți dai seama că ai fost infectat cu noul coronavirus?

Cum îți dai seama că ai fost infectat cu noul CORONAVIRUS? Simptomele atipice pe care le poți ignora

 

 


Mai multe țări din Europa, printre care și România, se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus. Experții, însă, atrag atenția asupra faptului că infecția cu Covid19 se poate manifesta prin mai multe simptome, iar unele dintre ele pot fi ignorate cu ușurință de oameni

 


Unele persoane pot prezenta simptome atipice

Dacă unele persoane infectate cu noul coronavirus se pot confrunta cu simptome precum febră, tuse și dificultăți în respirație, altele pot experimenta alte probleme de sănătate ce pot fi ignorate cu ușurință, precum amențeală, erupții cutanate ori chiar pierderea mirosului.

„Simptomele respiratorii tind să fie cele mai comune, evident, însă am identificat și alte simptome ce afectează alte organe”, a declarat Eric Cioe-Pena, doctor în New York.


Acesta a mai precizat că persoanele care prezintă simptome atipice se pot confrunta și cu simptome obișnuite, precum febră, dureri musculare, dureri în gât și probleme de respirație.

Problemele neurologice pot fi simptome ale virusului

Experții de la JAMA Neurology au descoperit că multe dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus s-au confruntat cu probleme neurologice, precum confuzie, delir sau chiar dureri de cap. Mai mult de atât, unii dintre pacienți au dezvoltat o inflamație a creierului care necesită o monitorizare neurologică foarte atentă.


Alte studii de specialitate au arătat că infecția cu noul coronavirus poate spori riscul de formare a cheagurilor de sânge. Atunci când acestea se formează la nivelul picioarelor ori a altor extremități pot să apară erupții cutanate ale pielii. Mai mult de atât, în momentul în care acestea se formează în plămâni, inimă ori creier pot să apară și complicații severe, precum embolie pulmonară, atac de cord ori accident vascular cerebral, potrivit doctorului Maxine Dexter.

CITEȘTE ȘI:


România ar trebui să adopte „modelul suedez” pentru gestionarea pandemiei de CORONAVIRUS. În ce constă acesta?

 

 

 

 

abonare newsletter