Sănătate

FOCAR de COVID19 la Spitalul Clujana! 12 angajați de la ATI s-au infectat

12 anagajați din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Clujana s-au infectat cu noul coronavirus.

FOCAR de COVID19 la Spitalul Clujana. 12 angajați de la ATI s-au infectat FOCAR de COVID19 la Spitalul Clujana. 12 angajați de la ATI s-au infectat

 

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a declarat că este vorba despre 5 medici și 7 asistente care s-au infectat cu COVID-19, însă activitatea spitalului se desfășoară în condiții relativ normale.

 


„Sunt 12 angajați din rândul personalului medical pozitivi, 5 medici și 7 asistente. Activitatea funcționează în condiții relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienți Covid. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică în desfășurare. Vor fi transferați medici ATI din alte spitale pentru a putea operaționaliza întreaga secție de 17 paturi ATI, la nevoie. Deocamdată funcționează 6 paturi ATI cu personalul existent negativ”, a declarat Abrudean.

Amintim că, în urma valului de cazuri noi de coronavirus din județ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât ca Spitalul Clujana să devină spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19.


CITEȘTE ȘI

Masca OBLIGATORIE și în exterior, în alte trei localități din Cluj. Au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori

 

abonare newsletter