Sănătate

Preșcolarii nu prezintă niciun risc de transmiere a CORONAVIRUSULUI la adulți

Copiii care merg la creșe și grădinițe prezintă un risc scăzut de transmitere a infecției cu noul coronavirus în rândul adulților.

Preșcolarii nu prezintă niciun risc de transmiere a CORONAVIRUSULUI la adulți Preșcolarii nu prezintă niciun risc de transmiere a CORONAVIRUSULUI la adulți

 

 


Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Yale, efectuat pe mai bine de 57.000 de copii, a demonstrat că preșcolarii prezintă un risc foarte scăzut de a transmite infecția COVID19 în rândul adulților.

 


Grădinițele nu contribuie la transmiterea virusului

Studiul, despre care se crede că este cel mai mare de acest gen, susține că păstrarea creșelor și grădinițelor deschise nu contribuie la transmiterea infecției cu noul coronavirus, atâta timp cât copiii respectă regulile minime de igienă, precum spălarea mâinilor, distanțarea socială, iar personalul poartă măști de protecție.

Această cercetare vine și în sprijinul părinților, mulți dintre ei fiind reticenți în ceea ce privește înscrierea copiilor în astfel de centre, mai ales că în ultimele luni, înscrierea la un centru de îngrijire a copiilor a scăzut cu 33% în SUA.


„pentru părinți, această veste ar putea fi foarte bună, întrucât mulți dintre ei s-au arătat îngrijorați și nu știau dacă să-și trimită sau nu copiii la creșe ori grădiniță”, a spus doctorul Walter Gilliam, psiholog Yale și autorul studiului.

Totuși, până acum, specialiștii nu au adunat încă suficiente date despre infectările în cazul copiilor până la 10 ani.


Între 10 și 19 ani virusul se transmite la fel de eficient

„Există un studiu recent care arată că în cazul copiilor de la 10 la 19 ani se transmite virusul la fel de eficient adulților, precum adulții îl transmit adulților. Lucrurile care se întâmplă între 0 și 10 ani nu sunt foarte clare, așa că trebuie să adunăm mai multe date, deoarece nu avem toate informațiile pe care am dori să le avem despre infecțiile în cazul copiilor”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru alergii și boli infecțioase SUA.

De asemenea, o cercetare efectuată de Centrul sud-coreean pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor relevă că cei mai mici de 10 ani transmit coronavirusul cu o frecvență mai redusă decât adulții, dar riscul nu este 0. În schimb, copiii cu vârste între 10 și 19 ani pot transmite coronavirusul cel puțin la fel de mult ca adulții.


CITEȘTE ȘI:

Un medic clujean, specialist de terapie intensivă, s-a întors din Italia decimată de COVID-19 și a pus în practică în România tot ce a învățat acolo

 

 

Dezvăluirea unui medic de la ATI: „Nimeni nu-și asumă să spună clar că nu știm tratamentul pentru COVID!”

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter