Sănătate

Spitalul Clinic Județean de Urgențe a achiziționat 1.500 de paturi moderne

Spitalul Clinic Județean de Urgențe Cluj-Napoca continuă modernizarea secțiilor. Se înlocuiesc cele 1.500 de paturi.

 

 


Săptămâna aceasta sosesc încă 133 de paturi de spital (paturi de salon cu panouri laterale și paturi de spital cu sistem de mobilizare a pacientului), 133 de saltele (antiescară și antidecubit) și 133 de noptiere, cu sistem special pentru servirea mesei. Acestea sunt destinate secțiilor Medicină internă I, Gastroenterologie, Dermatologie, Oftalmologie, Nefrologie, Cardiologie II, Neurologie I-II, ORL, Ortopedie-Traumatologie I-II și Obstetrică-Ginecologie II.

„Din 2014 până în prezent am reușit să înlocuim 800 de paturi, în majoritatea secțiilor spitalului: peste 650 paturi de salon, 90 de paturi de terapie intensivă, precum și paturi și canapele de consultații.


Paturile sunt electrice și prevăzute cu sisteme modulare speciale, care permit mobilizarea pacienților, iar saltelele speciale previn leziunile cauzate de perioadele mai lungi de imobilizare”, a transmis conducerea spitalului printr-o postare făcută pe Facebook.

Încă din 2019 a fost demarată o licitație pentru paturi, saltele și noptiere care au fost aciziționate și livrate acum. Valoarea acestora este de aproximativ 1.200.000 lei, iar investiția a fost suportată din veniturile proprii ale spitalului.


Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgențe

CITEȘTE ȘI:


Pierderea mirosului, cea mai bună veste pentru cei care se infectează cu noul CORONAVIRUS

 

Spitalul Județean, dotat cu aparatură de ultimă generație. Cât costă și ce echipamente ajung la Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter