Sănătate

Pierderea mirosului, cea mai bună veste pentru cei care se infectează cu noul CORONAVIRUS

Experții spun că pierderea mirosului este un semn bun pentru persoanele care se îmbolnăvesc de Covid-19.

Pierderea mirosului, cea mai bună veste pentru cei care se infectează cu noul CORONAVIRUS Pierderea mirosului, cea mai bună veste pentru cei care se infectează cu noul CORONAVIRUS

 

 


Potrivit unui studiu al cercetătorilor europeni, realizat pe 1.300 de pacienți, pierderea mirosului se manifeste cu precădere în cazurile ușoare, nu în cele moderate sau critice. Astfel, apariția anosmiei este o veste bună pentru persoana infectată, deoarece poate fi un semn că aceasta va face o formă ușoară de Covid-19.

 


Pacienții cu forme grave nu au prezentat anosmie

pentru a ajunge la această concluzie, medicii de la un spital din Franța și din Belgia au examinat evoluția stării de sănătate a 1.300 de pacienți confirmați cu infecții Covid-19. Acest larg eșantion a fost împărțit în patru grupe, în funcție de nivelul de gravitate al bolii:

- grupa pacienșilor cu o formă ușoară de boală, adică cei fără pneumoniei și care au fost monitorizați la domiciliu;


- moderații, cei care prezentau unele semne clinice de pneumonie, dar fără indici de pneumonie gravă;

- severii, adică cei cu frecvență respiratorie diminuată și/sau detresă respiratorie severă, care au necesitat mască de oxigen;


- cazurile foarte grave, internate la terapie intensivă sau în reanimare.

Experții spun că rezultatul a fost foarte clar: 70% până la 85% dintre pacienții cu o formă ușoară sau moderată de Covid-19 au prezentat anosmie, în timp ce, dintre cei spitalizați, numai 10% până la 15% au semnalat acest simptom.


Care este explicația?

Principala ipoteză a medicilor este faptul că pacienții atinși de o formă ușoară de Covid-19 au un răspuns imunitar local mai bun și grație unei producții mai ridicate de anticorpi, se limitează propagarea virusului în organism.

Există o reacție foarte promptă a sistemului imunitar al pacientului, care va bloca infecția cu coronavirus în acel loc și va împiedica să intre în sânge o cantitate mare de virus, generalizându-se astfel infecția în tot corpul”, a explicat doctorul Jerome Lechien.

CITEȘTE ȘI:

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie

 

 

Spitalul Județean, dotat cu aparatură de ultimă generație. Cât costă și ce echipamente ajung la Cluj?

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter