Sănătate

Prima stație sport de autobuz inteligentă din România se află la Cluj!

Prima stație sport de autobuz din România se află la Cluj. Primești un bilet gratis dacă faci 20 de genuflexiuni.

prima-statie-sport-inteligenta-de-autobuz-din-romania-se-afla-la-cluj prima-statie-sport-inteligenta-de-autobuz-din-romania-se-afla-la-cluj

 

 


Sport Festival oferă un bilet gratis de autobuz doar dacă clujenii fac 20 de genuflexiuni. Tiketul este valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului. Proiectul se numește „Biletul de Sănătate”.

Stația sportivă inaugurată astăzi se aflăîn stația de autobuz Memorandumului Sud și va funcționa timp de 2 săptămâni. Clujenii pot obține „Biletul de Sănătate" zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00.


Oamenii care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, timp de 2 minute, primesc de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică, cu ajutorul unei camere video, genuflexiunea făcută de participant și numără repetările.

 „Prin această inițiativă aducem lumea mai aproape de mișcare și sport. Denumirea de „Bilet de sănătate" este o reprezentativă. Sportul poate să ajungă să dea o anumită disciplină prin care să pui bazele prevenției și educației.Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.


Organizatorii au mai precizat și faptul că acesta este un proiect pilot și dacă va prinde la public va fi implementat în mai multe orașe.

Contravaloarea biletelor emise în cele 2 săptămâni de campanie este susținută de Sports Festival. Proiectul „Biletul de Sănătate" inițiat de Sports Festival este sprijinit financiar de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Părinții fac apel la ministere: schimbați regulile din școli!

 


Se ÎNCHID școlile din Cluj pentru alegeri! Care sunt cele 3 zile în care vor fi închise?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter