Sănătate

Toate gesturile de afecțiune sau salut în pandemie trebuie EVITATE

Organizația Mondială a Sănătății susține că până și salutul cu cotul ar trebui să fie evitat, în contextul situației epidemiologice în care ne aflăm. De ce este periculos?

Toate gesturile de afecțiune sau salut în pandemie trebuie EVITATE Toate gesturile de afecțiune sau salut în pandemie trebuie EVITATE

 

 


OMS a adus în discuție salutul în vreme de pandemie: „Nu vă atingeți cotul, este periculos!”. Șeful OMS spune că atunci când salutați pe cineva, cel mai bine ar fi să se evite atingerea coatelor, deoarece acest gest reducere distanța dintre persoane la mai puțin de un metru.

 


Un salut special în vreme de pandemie

Deoarece gesturile de afecțiune sau atingere a persoanelor dragi și cunoscute nu sunt recomandate în această perioadă, acum nici salutul cu cotul nu mai este o opțiune sigură, persoanele fiind nevoite să se apropie pentru a-și atinge coatele, la mai puțin de un metru distanță între ele.

Salutul cu ajutorul cotului, nu a fost folosit, în mod special, de oamenii obișnuiți, însă a fost des întâlnit printre șefii de stat, lideri politici și vedete.


Astfel, OMS vine cu o nouă propunere de salut, și anume ducerea mâinii la inimă.

Urmează o altă pandemie

Organizația Mondială a Sănătății mai amintește oamenilor faptul că epidemia de COVID-19 nu a trecut și nu va fi nici ultima, iar măsurile de siguranță trebuie să fie respectate în continuare.


„Aceasta nu va fi ultima pandemie. Istoria ne învață că focarele și pandemiile sunt un factor al vieții. dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită -  mult mai pregătită decât a fost acum”, a atenționat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

CITEȘTE ȘI:


Masca de protecție ne poate face imuni în fața COVID-19!

 

Focar de infecție cu Covid-19 la un centru de vârstnici din Dezmir

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter