Sănătate

Situație limită în Cluj, după valul de infectări din ultimele zile. NU MAI SUNT LOCURI într-un spital COVID!

Toate locurile pentru COVID-19 sunt ocupate la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj.

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca nu mai există locuri libere nici la terapie intensivă și nici pe secție pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, a afirmat Vasile Mureșan, managerul spitalului.

„Avem 32 de pacienți pe secție și 5 pacienți pe terapie intensivă. Terapia intensivă este la capacitate maximă și nici pe secție nu mai avem locuri numai dacă cineva o să fie transferat sau poate pleca acasă. În situația asta ar fi unu-doi pacienți, o să vedem, dar deocamdată nu sunt locuri. Și Infecțioasele sunt la capacitate maximă și în cursul zilei de azi se va lua decizia dacă se găsește altă locație. Oricum, și dacă pleacă o persoană, este puțin dacă apare un focar de 10-15 persoane. O să fim depășiți la capitolul asta și pe terapie intensivă este cea mai mare problemă, pentru că acolo nu mai sunt locuri la noi.


Astăzi urmează ca domnul director de la contagioase să meargă să viziteze două locații și împreună cu factorii de decizie din Prefectură și DSP să aleagă ce locație mai deschidem. E vorba de clădirea medicinei muncii sau un hotel, o să vedem exact. Practic pacienții cu simptome foarte ușoare sau asimptomatici pot să meargă acolo să fie supravegheați de cadre medicale și cazurile moderate și severe, critice să intre în cele două locații de fază I,  Infecțioasele și Spitalul de pneumoftiziologie”, a declarat medicul Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca, la Servus Cluj.

Medicii din Cluj, feriți de coronavirus, până acum

Vasile Mureșan a arătat că și la Cluj a crescut numărul de cazuri de COVID-19, însă, din fericirie, nu există cadre medicale infectate cu noul coronavirus.


„A crescut și in Cluj numărul de cazuri după măsurile de relaxare și așa cum v-am spus acum lucrăm la capacitate maximă. Partea bună și cel mai important lucru este că până în momentul de față nici un cadru medical nu s-a îmbolnăvit”, a mai spus managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

CITEȘTE ȘI


Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter