Sănătate

Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca este plină, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei.

Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Toate cele cinci locuri ale secției de terapie intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello sunt ocupate de pacienți COVID.

„În prima fază au fost mulți asimptomatici. Acum avem numai pacienți simptomatici, chiar dacă sunt forme mai ușoare și moderate. Acum avem 27 de bolnavi, cinci la terapie intensivă și 22 pe secție. Asimptomatici nu avem la ora asta. Am avut zilele tercute, dar au plecat la 10 zile de la internare, nu la 3-4 zile, că unii am înțeles că cer să plece din spital mai repede”, a declarat la EBS Radio dr. Vasile Mureșan, managerul spitalului.


Medicul îi încurajează pe clujeni să fie responsabili și să respecte regulile de distanțare și de igienă, spunând că, în lipsa acestora, crește riscul de transmintere intracomunitară a virusului.

„Nu e o joacă. Trebuie să respectăm regulile, că dacă nu respectăm regulile cu distanțarea fizică, purtatul măștii și spălat pe mâni. Sunt reguli elementare. Vedeți că sunt atâtea țări, de la Japonia, Coreea, care respectă regulile acestea și acolo incidența este mai scăzută. Asta este problema la noi, de educație. Dacă respecți regulile, atunci nu există riscul de transmitere intracomunitară așa de accentuat”, a mai spus Mureșan.


CITEȘTE ȘI

+7 cazuri noi de coronavirus, depistate la Cluj în ultimele 24 de ore

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter