Sănătate

O nouă STARE DE URGENȚĂ? Autoritățile sunt în discuții din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșrerii numărului de cazuri de coronavirus în România.

Nelu Tătaru - Ministrul Sănătății Nelu Tătaru - Ministrul Sănătății

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus minisitrul, potrivit Digi24.

„Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a adăugat el.


Nelu Tătaru a precizat că România a revenit la o rată de transmitere de 1,4, la nivelul zilei de 8 mai, de la o transmitere de 0,6-0,7 în urmă cu o lună.

„Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor - respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai spus ministrul.


CITEȘTE ȘI:

Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter