Sănătate

Boc, apel către toți clujeni:„Virusul nu a trecut! Am avut o creștere importantă în ultimele zile. Purtați mască!”

Emil Boc a făcut un apel către toți clujeni să rămână precauți și să poarte în continuare mască pentru că pandemia de coronavirus nu a dispărut.

Emil Boc a făcut un apel către toți clujenii cu privire la răspândirea coronavirusului Emil Boc a făcut un apel către toți clujenii cu privire la răspândirea coronavirusului

Emil Boc a vorbit despre situația coronavirusului la nivelul județului Cluj și a Municipiului Cluj-Napoca. La ora actuală în spitalele clujene există 92 de persoane din județul Cluj.

„În acest moment sunt diagnosticate 92 de persoane cu Covid-19 în județul Cluj. De la 1 iunie au fost 68 de persoane diagnosticate, internate în unitățile din județul Cluj, adică toți, indiferent de județul din care fac parte. Sunt mulți care sunt din alte județe. Avem o inflexiune începând cu dată de 19-20 iunie când de la 70-73-71 de cazuri am avut o creștere la 92. Este un mic semnal de alarmă pe care v-aș ruga să îl tratați cu responsabilitate și ne arată că trendul nu este descrescător așa cum ne-ar dori, ci ușor crescător cu tendința de stabilitate. Fac apel la responsabilitatea individuală și colectivă a fiecăruia dintre noi. Prin efortul clujenilor, a cadrelor medicale și a autoriatilor am avut stabilitate. Orice exces ne poate pune în pericol pe toți. Dacă spitalele nu mai pot primi cazuri este o problema. O creștere excesivă duce la blocarea spitalelor care tratează alte boli. La institutul inimii avem o problema și nu se pot realiza alte operații atât de necesare.”, a spus edilul Clujului.


Emil Boc face un apel la solidaritate către toți clujenii

Primarul recomandă tuturor clujenilor să poarte masca indiferent de locul în care se află ca o formă de solidaritate și pentru a opri răspândirea coronavirusului.

„Chiar dacă nu este obligatoriu, purtați o mască ca formă de respect reciproc. Treubuie sa evităm prin orice modalitate transmiterea acestui virus. Nimeni nu știe ce e sigur. nimeni nu are un manual care va spune cum va evolua această pandemie. Sunt doar ipoteze de lucru. Unii care merg pe măsuri de relaxare, ațiii care spun fiți foarte stricți, dar atunci moare economia și echilibrul. Măsuri de relaxare și păstrarea măsurilor de siguranță. Acestea sunt modelele pe care le avem în lume în acest moment”, a mai spus Boc pe tema coronavirusului.


România a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus, fiind raportate peste 300 de îmbolnăviri în cinci zile consecutive de către autorități.

Citește și:


Cum se poartă corect o mască de protecţie? Sfatul specialistului. VIDEO

 

Inconștiență! În plină stare de alertă, Rareș Bogdan a făcut petrecere cu 100 de persoane, la un restaurant din Cluj, deși e interzis

Ultimele Stiri
abonare newsletter