Sănătate

Flori de tei: când se culeg și ce beneficii au pentru sănătate florile de tei

Florile de tei sunt foarte bune pentru sănătate, specialiștii spun că au puteri vindecătoare.

Flori de tei Flori de tei

Florile de tei sunt printre preferatele românilor când vine vorba de ceai.

Flori de tei: beneficii pentru sănătate

Bunicii noștri le adunau vara și le puneau la uscat să aibă și pe timpul iernii datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate, fiind folosite pentru tratarea răcelii, a insomniei, a dereglărilor digestive, ba chiar și a anxietății.


Nu doar florile de tei sunt benefice pentru sănătate, ci și frunzele și lemnul de tei pot ajuta la vindecarea anumitor boli. Florile de tei, infuzate în apă, au proprietăți sedative, sudorifice, diuretice, antiinflamatoare.

Lemnul de tei ajută vezica biliară, iar ceaiul din lemn de tei ajută la ameliorarea atritei, a reumatismului, a migrenelor și are efecte diuretice.


De asemenea, este recomandat pentru femeile care vor să scape de celulită și ajută la eliminarea retenției de apă.

Când se culeg florile de tei

Florile de tei trebuie culese imediat după ce înfloresc, iar cel mai bine este să fie adunate la 1-2 zile după ce a plouat, pe vreme însorită. Apoi trebuie uscate ori la soare ori la umbră, singura condiție este ca locul în care sunt păstrate să fie bine aerisit.


Cum se prepară ceaiul de tei

Contrat opiniei populare, florile de tei NU trebuie fierte. Florile de tei trebuie lăsate la infuzat. Se toarnă o cană cu apă fierbinte peste o lingură de flori uscate și mărunțite. Se lasă la infuzat 3-4 minute, până apa devine aurie.

CITEȘTE ȘI:


Lista celor mai toxice alimente. ATENŢIE la ce puneți pe masă sau ce oferiţi copiilor

 

abonare newsletter