Sănătate

Ministrul Sănătății, despre coada de la Oncologie: „Problema este la management”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că situaţia de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, unde pacienţii aşteaptă la cozi mari pentru a fi trataţi, este "o problemă de management al unităţii".

Ministrul Sănătății, despre coada de la Oncologie: „Problema este la management” Ministrul Sănătății, despre coada de la Oncologie: „Problema este la management”

El a explicat că, deși pacienții merg la spital cu programare, ei sunt chemați cu toții la prima oră și așteaptă apoi l cozi interminabile pentru a ajunge la tratament.

„Sesizări sunt, am avut nişte discuţii, problema este la management la aceste unităţi sanitare în care, considerentele pe care le repetam şi acum două sau trei săptămâni, orice pacient vine cu o programare. Dacă toţi pacienţii sunt chemaţi la prima oră, săracii nu au decât să-şi aştepte rândul; atunci, respectarea oricăror reguli nu mai este o prioritate în condiţiile în care îşi aşteaptă rândul la un consult al unui medic”, a declarat Tătaru, la Digi 24.


Situații asemănătoare și la alte spitale din țară

Ministrul Nelu Tătaru a arătat că astfel de probleme au fost şi la alte spitale din țară.

„Am fost şi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar, unde, dacă ieri aveam într-adevăr cozile pe care le aveam, astăzi, după discuţiile pe care le-am avut ieri, şi chiar am fost personal să verific, nu le avem. (...) Eu cred că acel management, acel corp medical trebuie să înţeleagă că avem o programare, avem o zi în care să chemăm acel om, o oră care să îi fie dedicată lui”, a arătat Tătaru.


Întrebat ce ar fi făcut în calitate de ministru cu privire la situaţia de la Cluj dacă România era încă în starea de urgenţă, Tătaru a răspuns: "Un corp de control şi o evaluare".

Sute de persoane venite din toată ţara aşteaptă, zilnic, la cozi mari pentru a-şi putea urma tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), dar unitatea medicală nu poată să facă faţă solicitărilor.


CITEȘTE ȘI

VIDEO. Coadă uriașă la Oncologie! Patru cadre medicale, pozitive la COVID-19. Sute de oameni vin să se trateze zilnic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter