Sănătate

Clujul, la un pas de a învinge CORONAVIRUSUL: „Au fost măsuri dure, dar iată că au dat rezultate”

Cluj-Napoca a fost unul dintre centrele regionale care a tratat bolnavii de COVID-19, însă cu toate astea lucrurile stau foarte bine la numărul de cazuri.

Clujul, la un pas de a învinge CORONAVIRUSUL Clujul, la un pas de a învinge CORONAVIRUSUL

În spitalele clujene mai există la ora actuală 38 de bolnavi din județul Cluj, deși în urmă cu doar o lună numărul maxim a ajuns la 223 și doar trei persoane mai sunt internate la secția ATI.

Clujul are un grad de vindecare de 80% a cazurilor de coronavirus după ce 508 persoane au scăpat de virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.


Mircea Abdrudean, prefectul Clujului, s-a arătat extrem de mulțumit de evoluția coronavirusului la nivelul județului: „Este o evoluție favorabilă din punctul nostru de vedere. În 4 mai a fost vârful când am avut 223 de persoane pozitive internare, astăzi avem 38. Vorbesc doar de pacienți din județul Cluj. În spitalele din judetul Cluj au fost tratați pacienți din toată regiunea.”, a spus prefectul.

Autoritățile vor lua în continuare măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Prefectul a vorbit și despre măsurile care au fost luate în această perioadă, dar și de ceea ce urmează din punct de vedere al distanțării sociale: „Poate măsurile au fost dure, nepotrivite, dar iată că aceste măsuri au dat rezultate. Măsurile au fost mai mult decât eficiente și în continuare ne dorim să se întâmple asta, de aceea în continuare vom fi pregătiți pentru orice s-ar putea întâmpla.”, a mai adăugat Abrudean.


În spitalele din Cluj-Napoca au decedat 25 de persoane dintre care 14 din județul Cluj.

Citește și:


Taxă COVID-19. Cabinetele stomatologice cer SUME FABULOASE pentru dezinfectare

 

TOATE FESTIVALURILE mari din Cluj au fost ANULATE! Organizatorii UNTOLD AU FĂCUT ANUNȚUL

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter