Sănătate

Consiliul Județean Cluj recalculează. Costurile modernizării Spitalului de Recuperare cresc!

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, aflat în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj, urmează să fie modernizat.

consiliul-judetean-cluj-recalculeaza-costurile-pentru-modernizarea-spitalului-de-recuperare-cresc consiliul-judetean-cluj-recalculeaza-costurile-pentru-modernizarea-spitalului-de-recuperare-cresc

La ședința ordinară de joi, 28 mai, consilierii județeni vor avea pe masă proiectul de Hotărâre pentru modificarea unei alte Hotărâri, din 17 octombrie 2018, care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții din cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca”.

Valoarea investiției în modernizarea spitalului a crescut cu 1,45 milioane de euro

Conform reprezentanților CJ Cluj, s-a impus actualizarea devizului general aferent investiției și, implicit, efectuarea modificării valorii totale a cheltuielilor legate de proiect, inclusiv la secțiunea „Principalii indicatori tehnico-economici ai investiției”, din cadrul Anexei la HCJ nr. 250 din 17 octombrie 2018.


Astfel, potrivit actualizării devizului general întomcit de proiectantul SC Archive Systems & Solutions SRL, valoarea totală estimată a proiectului se ridică la suma de 19.769.595,48 lei (inclusiv TVA), adică puțin peste 4 milioane de euro. Practic, din 2018 până în prezent, suma pentru modernizarea unității medicale a crescut cu 7.039.172,74 lei (cu TVA), adică peste 1,45 milioane de euro.

Solicitarea de suplimentare urmează a fi suportată din bugetul județului Cluj, însă după atribuirea contractului de execuție lucrări, pe perioada de desfășurare a lucrărilor de 12 luni, respectiv în anii 2021 și 2022. Aprobarea sumei suplimentare „este necesară în acest moment”, pentru a putea fi inclusă în valoarea contractului de finanțare anterior semnării acestuia, sunt de părere reprezentanții forului administrativ județean.


Ce lucrări propune Consiliul Județean la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca?

* realizarea supraetajării, extinderii, reamenajării și modernizării Corpului C13 M – Laboratoare
* schimbarea de destinație în Ambulatoriu adulți, Ambulator copii, un compartiment de Medicina Hiperbară si spații pentru Arhivă
* crearea de noi spații pentru descongestionarea funcțiunilor existente la parter și etajul 1 din clădirea principală a spitalului și pentru asigurarea funcționării în bune condiții, respectiv o mai bună distribuire a circulațiilor/fluxurilor de la nivelul spitalului (suprapunerea fluxului de pacienți internați cu cei tratați ambulator).

„Noile spații vor asigura o funcționare corespunzătoare ambulatoriului integrat, într-un spațiu modern, orientat către confortul pacienților și calitatea actului medical. Pentru acoperirea necesarului de spații, se va extinde cu o structură metalică ancorată în cea existentă, etajul 1 peste secțiunea parter, iar peste întregul volum se va realiza un etaj retras. O pasarelă leagă etajul 1 al Corpului A – Spitalizare, din Corpul principal al spitalului, cu etajul 1 al noii locații a ambulatoriului”, se arată în proiectul de hotărâre.


Conform Consiliului Județean Cluj, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca „va crea condițiile necesare asigurării unui act medical de înaltă calitate pentru pacienții din județul Cluj și județele limitrofe”.

CITEȘTE ȘI:


Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne în continuare spital pentru pacienții COVID-19
 

Mai bine mai târziu decât niciodată! 3,2 mil. € pentru spitalele clujene în lupta cu COVID-19
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter