Sănătate

Cum poți afla dacă ai avut coronavirus? Testul care îți arată dacă ești imun

Clujenii care vor să afle dacă au fost infectați cu coronavirus și au devenit imuni, pot să afle printr-un simplu test!

Cum poți afla dacă ai avut coronavirus? Testul care îți arată dacă ești imun Cum poți afla dacă ai avut coronavirus? Testul care îți arată dacă ești imun

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pune la dispoziția pacienților un nou tip de test pentru infecția cu coronavirus care presupune detectarea anticorpilor de tip IgG anti SARS-CoV-2.

Prezența lor permite identificarea persoanelor care au fost infectate (cu sau fără manifestări clinice) și au dezvoltat răspuns imun.


Utilizarea testelor care identifică persoanele expuse anterior virusului, pe baza existenței răspunsului imun, mai ales a celor care au fost infectate (IgG), dar nu au avut simptome, ar putea să sprijine răspunsul de control al infecției, prin screening-ul grupurilor expuse – medici, asistente medicale, lucrători din industria alimentară, care deja au imunitate împotriva infecției și care s-ar putea întoarce la muncă.

Un test costă 90 lei, recoltarea se face pe bază de programare la punctul de lucru al Laboratorului de Analize Medicale (str. V. Babeș nr. 1), tel. 0264.592771 (interior 1479) sau 0741.164.466.


CITEȘTE ȘI:

Creștere a cazurilor de CORONAVIRUS, la Cluj: 6 noi îmbolnăviri, raportate astăzi

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter