Sănătate

Coronavirusul cauzează febră inflamatorie mortală la unii copii

Coronavirusul se manifestă ca un nou sindrom inflamator mortal la unii copii, a dezvăluit ieri un studiu britanic.

Coronavirusul cauzează febră inflamatorie mortală la unii copii Coronavirusul cauzează febră inflamatorie mortală la unii copii

Studiul efectuat pe opt cazuri de copii internați în terapie intensivă cu sindrom inflamator legat de coronavirus a constatat că toți au fost pozitivi pentru anticorpi antivirus - arătând că au avut anterior Covid-19, adesea fără a prezenta simptome, informează Daily Mail.

Copiii, cu vârste între patru și 14 ani, au fost tratați toți în terapie intensivă la un spital din Londra la mijlocul lunii aprilie. Unul, un băiat în vârstă de 14 ani sănătos, a murit în urma unui accident vascular cerebral după ce a fost internat.


Febră neobișnuită provocată de coronavirus

Șapte dintre cei opt erau obezi din punct de vedere clinic și șase proveneau din medii medii etnice minoritare. Toți aveau febră neobișnuită, erupții cutanate și durere generalizată la extremitate, vărsături și diaree.

O caracteristică clinică obișnuită a fost inflamația inimii și a vaselor de sânge, ceea ce a determinat ca un copil să aibă un „anevrism coronarian gigant” după ce a fost externat.


În timp ce toate au fost pozitive pentru anticorpii antivirus, aproape toți au fost negativi pentru virusul activ în testele de tampon în timp ce se aflau în spital.

Oamenii de știință au spus că aceasta a ridicat posibilitatea ca simptomele să facă parte dintr-un răspuns imun întârziat la infecție la copii.


Studiul arată că încă 12 copii cu simptome similare au fost tratați de atunci. Dr. Jeremy Rossman, virolog la Universitatea din Kent, a declarat că rezultatele sunt „foarte importante”.

NHS England a trimis o alertă de urgență medicilor generaliști avertizând că simptomele sunt similare cu boala Kawasaki - o boală rară care declanșează inflamații în pereții vaselor de sânge. Poate duce la anevrisme și atacuri de cord.


CITEȘTE ȘI:

Care sunt cele mai bune măști împotriva coronavirusului?

 


Sursă foto

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter