Sănătate

Care sunt cele mai bune măști împotriva coronavirusului?

Românii vor fi obligați să poarte începând cu 15 mai măști de protecție în spațiile publice închise.

Care sunt cele mai bune măști împotriva coronavirusului? Care sunt cele mai bune măști împotriva coronavirusului?

Din cauza situației provocate de pandemia de coronavirus, iar când vine vorba de măști, prețul acestora a crescut substanțial. Care sunt însă cele mai bune măști împotriva coronavirusului? Care ne protejează cel mai bine?

În ceea ce privește protecția împotriva virusurilor, cele mai bune măști care să ne protejeze sunt cele FFP3. În această perioadă însă nu sunt ușor de găsit, majoritatea ajungând personalului medical care luptă în prima linie împotriva infecției cu coronavirus.


Totuși, începând cu data de 15 mai, românii vor trebui să poarte măști în spațiile publice, dar aceste măști trebuie să filtreze foarte bine pentru a împiedica infecția cu coronavirus. Din acest motiv, nu toate măștile sunt eficiente.

Ministerul Apărării și Protecției Naționale care măști sunt cele mai bune pentru a ne feri de o posibilă infecție.


Care sunt cele mai bune măști împotriva coronavirusului

Cu toate că autoritățile au recomandat să fie folosite orice tipuri de măști, nu toate sunt la fel de eficiente.

Există măști care sunt folosite în scop medical și semi-măști de unică folosință, cu filtre de protecție respiratorie. Primul tip de mască sunt eficiente doar pentru a preveni transmiterea infecțiilor prin salivă sau prin secrețiile respiratorii de la persoanele bolnave la cele sănătoase. Este eficientă în ceea ce privește transmiterea și contractarea infecțiilor.


În ceea ce privește semi-măștile cu filtre de protecție respiratorie de unică folosită, pot fi de mai multe tipuri. În Europa există măști FFP1, FFP2 și FFP3.  

Recomandarea Ministerului Apărării și Protecției Naționale este să purtăm măști FFP2. Aceste tipuri de măști sunt descrise ca fiind concepute în așa fel încât să se potrivească foarte bine pe față și să filtreze eficient particulele aeriene, blocând 95% dintre acestea. Acestea sunt indicate deoarece, dacă sunt puse corect pe față filtrează foarte bine și, de asemenea, au un preț accesibil pentru majoritatea populației.


Sursă foto

Ultimele Stiri
abonare newsletter