Sănătate

Bonus LUNAR de 500 de EURO pentru cadrele medicale care lucrează cu bolnavi de COVID-19

Medicii care lucrează cu bolnavi de COVID vor primi bonus lunar de 500 de euro, un spor de periculozitate.

Bonus LUNAR de 500 de EURO pentru medicii care lucrează cu bolnavi de COVID-19

Solicitarea a fost făcută către premierul Ludovic Orban de președintele Klaus Iohannis, joi, în cadrul unei videoconferințe.

„Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții.


Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.

Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte furmoase.


Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil ”, a spus președintele Iohannis în cadrul videoconferinței.


Bonusul de 500 de euro pentru medici este, de fapt, un spor de periculozitate de care va beneficia tot personalul medical implicat în lupta împotriva infecţiei COVID-19, pe toată perioada pandemiei.

„Este un spor de periculozitate care se dă efectiv pe toată perioada pandemiei, pentru toţi cei care lucrează în context de infecţie COVID. Este un spor care vine pentru ceva ce nu a mai fost, pentru ceva care este necunoscut, pentru ceva care are şi o mortalitate mare, dar şi o rată de îmbolnăvire mare”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, potrivit Digi24.

Ultimele Stiri
abonare newsletter