Sănătate

Ungureanu: "La Ginecologie 1, personalul medical NU ARE ECHIPAMENTE de protecție anti COVID-19!"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu trage un semnal de alarmă vizavi de faptul că nici medicii, nici personalul medical din cadrul Clinicii de Ginecologie 1 nu au primit echipamente de protecție împotriva noului coronavirus.

Parlamentarul arată că angajații Spitalului Județean de Urgență Cluj de la Ginecologie 1 au fost nevoiți să improvizeze, așa că în loc de combinezoane, poartă costum de zugravi, măștile sunt confecționate acasă, iar mănușile le-au cumpărat din banii lor.

"Nimeni nu a primit echipamente de protecție anti Covid 19 și personalul medico-sanitar a început să se descurce "românește" prin improvizații care nu îi vor proteja de infecția cu coronavirus. Nici pe ei, nici pe bolnavi! Priviți "garderoba" anti-Covid 19 de la Cluj, o bătaie de joc față de cei care trebuie să ne salveze viața în aceste zile: Costum de zugrav, mască improvizată confecționată de un prieten al șefului de secție, mănuși cumpărate din banii personalului...", a transmis Emanuel Ungureanu.


Deputatul, vicepreședintele comisiei de Sănătate din parlament, spune că nici prefectul Clujului, nici doctorul Adela Golea nu au verificat circuitele medicale, iar organizarea la Cluj lasă de dorit.

"Planul de măsuri al prefectului județului Cluj anti Covid-19 este praf și pulbere. Nici prefectul Mircea Abrudean, nici coordonatoarea planului , Adela Golea, nu au venit să verifice circuitele medicale pentru pacienții infectați cu Covid 19. Fac planuri din birou. Organizarea este catastrofală. Personalul medical, medici, asistente, infirmiere, brancardieri, nu au echipamente de protecție și nici nu au fost instruiți cum să le folosească când vor veni", a adăugat deputatul de Cluj.


 

abonare newsletter