Sănătate

Mostră de SOLIDARITATE în plină pandemie de coronavirus: „Să ne ajutăm seniorii!”

O acțiune umanitară apărută la inițiativa locuitorilor din Varșovia este adoptată și de românii inimoși.

ONG-ul polonez „W imieniu”, care în 2018 a organizat o strângere de fonduri pentru copiii din Siria, a pregătit un afiș prin care oamenii inimoși își manifestă dispoziția să le dea o mână de ajutor vecinilor mai în vârstă, cărora le este teamă să iasă din casă din pricina coronavirusului. Oamenii sunt sfătuiți să completeze formularul, să-l tipărească și să-l pună la intrarea în bloc.

„Frica de coronavirus afectează majoritatea persoanelor în vârstă, cărora le poate fi teamă să meargă la cumpărături sau la farmacie, căci au mai multe șanse să se îmbolnăvească. Să le arătăm vecinilor noștri mai în vârstă că nu sunt singuri. Alătură-te acțiunii!”, îndeamnă preotul romano-catolic Veres Stelian, de la Biserica Piaristă din Cluj-Napoca.


„Mâine (n.red. vineri) voi lipi și eu acest afiș la intrarea în scara blocului unde locuiesc pentru a ajuta persoanele vârstnice din bloc să nu fie nevoite să meargă la cumpărături în marile aglomerări din malluri sau hypermarketuri. Dați o mână de ajutor! Să ne ajutăm părinții și bunicii să treacă peste această perioadă critică!”, a precizat și deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.

Afișul în limba română îl poți descărca și de pe pagina Institutului Polonez din București!

Ultimele Stiri
abonare newsletter