Sănătate

PROVOCARE. Demolăm „grajdul” Ginecologie II și construim, de la zero, un spital modern?

Clujenii sunt chemați, în data de 8 martie, în fața Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” de pe Bld. 21 Decembrie 1989, din Cluj-Napoca.

PROVOCARE. Clujeni, demolăm „grajdul” Ginecologie II și construim, de la zero, un spital modern?

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, lansează o provocare majoră clujenilor: proiectul construirii unui Spital de Copii de la zero prin demolarea fostului Spital de Femei, construit în 1919 pe locația unor grajduri.

„Sunt lângă o clădire unde nu ar fi trebuit niciodată să fie spital. Este un grajd aici, construit în 1900, care s-a transformat în martie 1919 într-un spital pentru femei. Este celebra Ginocologie II, din Cluj-Napoca. Aici s-au născut sute de copii cu eforturi mari din partea doctorilor, dar în condiții care nu sunt demne pentru un Cluj european, de secol XXI”, afirmă Ungureanu.


Parlamentarul clujean solicită ajutorul clujenilor ca să mobilizeze autoritățile – Consiliul Județean Cluj, Ministerul Sănătății, Primăria municipiului Cluj-Napoca – pentru a construi un spital nou-nouț, pe o suprafață de 5.000 mp, de 14 etaje, cu 250 de paturi. „Nu este normal să nu putem visa, să nu putem crede, să nu fim convinși că, în Cluj-Napoca, poate exista o astfel de  construcție modernă!”, spune deputatul.


„Am vorbit cu arhitecți, cu proiectanți, cu oameni competenți din Cluj, specialiști care spun că aici, lângă Bld. 21 Decembrie 1989, se poate construi o arteră special dedicată pentru ambulanțe. Putem construi o clădire nouă, de la zero, demolând aceste grajduri, făcând pentru copiii noștri, pentru femeile noastre un spital performant”, afirmă cu tărie Emanuel Ungureanu.

 „Nu este nici foarte scump, dar trebuie să credem că, în Cluj-Napoca, putem să construim cu adevărat un spital de la zero, cu o mobilizare exemplară. Aveți încredere în mine că, atunci când îmi pun în minte un proiect, atunci o să-l fac. Vă rog, veniți alături de mine, nu mai stați pe margine!” – Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

abonare newsletter