Sănătate

Echipa pentru implementarea proiectului „Spitalul Regional Cluj”, plină de persoane care „taie frunze la câini”? Ungureanu: „Cât câștigă din acest proiect european?”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu este nemulțumit de faptul că Georgeta Bumbac, fina președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, primește bani frumoși pentru o simplă muncă de corespondență.

Echipa pentru implementarea proiectului „Spitalul Regional Cluj”, plină de persoane care „taie frunze la câini”? E. Ungureanu: „Cât câștigă din acest proiect european?”, sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu Echipa pentru implementarea proiectului „Spitalul Regional Cluj”, plină de persoane care „taie frunze la câini”? E. Ungureanu: „Cât câștigă din acest proiect european?”, sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Parlamentarul clujean a publicat un ordin de ministru semnat de fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, prin care Georgeta Bumbac, secretară generală în cadrul Ministerului Sănătății, a fost „binecuvântată” cu alți bani pentru un proiect european important, respectiv construirea celor trei spitale regionale de urgență – Cluj, Iași și Craiova.

„Ultimii trei miniștri ai Sănătății au fost complet dependenți pentru orice act de această zână malefică. Doamna Georgeta primește bani foarte frumoși ca Asistent Manager 2 pentru proiectul european prin care se vor construi când vom avea noi nepoți spitalele regionale de urgență din Craiova, Iași și Cluj”, acuză Emanuel Ungureanu.


„Nu vă enervați, în proiect mai figurează și altă inimă zburdalnică din Ministerul Sănătății, doamna Iulia Costin de la Resurse Umane, dar și întunecata Marieta Bărduț, cea care blochează cu succes orice document care ar trebui să ajute vreun spital de stat sau clinică privată să își dezvolte infrastructura”, mai susține deputatul clujean.

Ungureanu explică „ce frunză la xerox taie” Georgeta Bumbac pe acest proiect european – face muncă de secretariat în echipa de implementare a proiectelor celor trei spitale regionale de urgență. „Frumoasa amazoană prestează o muncă crudă, inumană, mai exact primește și răspunde la corespondență”, dezvăluie parlamentarul, care solicită detalii de la ministrul Sănătății, Victor Costache.


„Nu fiți invidioși, oricum această Cruella de Ville a Ministerului Sănătății câștigă peste 5.000 de euro pe lună pentru că Sorina Pintea s-a asigurat că Georgeta îi semnează toate porcăriile și tăcerea are un cost. O întrebare pentru domnul Ludovic Orban: când eliberați Ministerul Sănătății de doamna Georgeta Bumbac? Ministrul Sănătății, Victor Costache, îmi este limpede că vrea, dar nu poate. Îl ajutați?”, se întreabă Emanuel Ungureanu.

Licitația pentru proiectare, lansată în ianuarie

Vă reamintim că, la începutul lunii ianuarie 2020, Ministerul Sănătății a anunțat că a lansat procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj” şi servicii de asistenţă tehnică. Valoarea investiției este de 453.909,193 euro, din care C+M 265.328,801 euro (ambele fără TVA). Candidaturile se pot poate face până pe 17 februarie 2020.


„Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iaşi, pentru care am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare. Câştigătorul desemnat are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construcţia efectivă a spitalului”, declarase Victor Costache.

Despre Spitalul Regional de Urgență de la Cluj politicienii vorbesc încă din 2004 și cu atât au rămas, cel puțin până în prezent, cu vorba. Termenul estimat pentru darea în folosință a spitalelor regionale din Iași, Cluj și Craiova este 2026, iar costul total pentru cele trei investiții se ridică la 7,8 miliarde de lei, potrivit unui răspuns oficial al Ministerului Sănătății din noiembrie anul trecut. Spitalul din Cluj ar urma să coste peste 2,56 miliarde de lei.


Potrivit estimărilor, Spitalul Regional de Urgență Cluj va pune la dispoziția pacienților din zona de nord-vest a țării un număr de 849 de paturi, la care se adaugă centrele ambulatorii integrate. În ceea ce privește contractele de finanțare, acestea ar trebui semnate în luna februarie, susține Victor Costache.

CITEȘTE ȘI: Ce dotări va avea Spitalul Regional de Urgență Cluj?

abonare newsletter