Sănătate

Cazuri noi de rujeolă, confirmate în Cluj și în județele limitrofe. 64 de decese înregistrate

Alte 76 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în nouă judeţe din România, printre care și județul Cluj.

Cazuri noi de rujeolă, confirmate în Cluj și în județele limitrofe. Au fost înregistrate 64 de decese Cazuri noi de rujeolă, confirmate în Cluj și în județele limitrofe. Au fost înregistrate 64 de decese

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.908, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Dintre acestea, până vineri, 20 decembrie, s-au înregistrat 64 de decese.

16 cazuri nou confirmate au fost raportate în ultima săptămână, în Neamţ, câte 15 în Suceava şi Sălaj, 13 în Caraş-Severin, 9 în Cluj, câte 3 în Satu Mare şi Timiş, respectiv câte unul în Bihor şi Prahova.


Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce deseori la complicaţii. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter