Sănătate

Imagini de groază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj. Cum se face colectarea selectivă

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a filmat modul în care se depozitează gunoaiele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj.

“Gunoi de-a valma, nesimțire, indolență, haos în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj! Voi sesiza din nou, DSP Cluj, Garda de Mediu și alte instituții oarbe, ca regulă, pentru a-și face datoria! Mai are rost să cer demiterea conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj? Petru Șușcă a fost premiat de Iohannis și este apropiat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ca rața de boboc”, spune deputatul USR de Cluj.

Emanuel Ungureanu cere ajutorul oamenilor pentru a pune capăt mizeriei de nedescris din spitale. Deputatul USR a postat pe FB un video șocant cu „colectarea selectivă” de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj în care arată tuturor focarul de infecție prezent la acea locație.


De asemenea, Ungureanu a cerut sprijinul oamenilor.

"De câteva zile a început colectarea selectivă. Vă puteţi imagina mirosul, dar cam aşa arată boxa de gunoi a Spitalului Judeţean Cluj, unde teoretic al trebui să fie saci menajeri pe culori, amestec de materiale sanitare în acelaşi loc, fragmente de la mănuşi, cutii de la medicamente, amestec cu materiale sanitare care sunt deşeuri toxice, mănuşi, cutii de pizza, resturi de la pansamente sterile. Asta e colectarea selectivă la Spitalul Judeţean Cluj. Afară sunt cutiile de carton, se pare că boxa de la Institutul Inimii arată mai bine. Nu ştiu dacă deşeurile periculoase sunt depozitate sub cheie. Opinia mea este că putem găsi şi aici deşeuri care sunt periculoase. Veţi găsi şi mănuşi şi halate de la sală. Ca să puteţi înţelege, ne aflăm între Institutul Inimii şi strada Clinicii. Asta arată managementul desăvârşit. În curte s-au depozitat de toate, saltele, paturi vechi. Chiar lângă groapa de gunoi, că nu poţi să îi zici boxă, acelaşi peisaj o să îl vedeţi în multe alte curţi de spitale, însă Clujul are pretenţii. Există tot felul de pretenţii, de orgolii, uitaţi-vă cum arată Clujul medical. Găsim un dulap, nişte scaune, trântite lângă gard găsim uşi vechi, ba mai poţi găsi o chiuvetă veche folosită la sală, contează că e focar de infecţie? Toate aceste deşeuri şi haos îl găsiţi în curtea Spitalului Judeţean acolo unde, la nesfârşit, am raportat probleme şi nereguli. Au venit rapoarte şi ce s-a întâmplat? Managerul instituţiei a fost premiat de preşedintele Iohannis. Uitaţi-vă care e managementul gunoiul într-o curte înghesuită în clădiri care stau să cadă pe noi. DSP, Garda de Mediu şi alte instituţii ale statului ar trebuie să supravegheze bunul mers al lucrurilor. Vă imaginaţi că asta e curtea unui spital într-un oraş, Cluj-Napoca, cu 300 de milioane de euro? Nimeni nu-şi face aici treaba. (...) Ca în alt secol (...) Nu se respectă nicio normă, niciun circuit. Eu voi sesiza din nou DSP, Ministerul Sănătăţii, toate aceste instituţii populate cu indivizi care întind mese între ei, se împrietenesc, iar  controalele, de fiecare dată, sunt centrate să găsească o infirmieră, o asistentă, responsabile. Mecanismul merge mai departe implacabil. Depinde de noi să schimbăm acest lucru. Nu mă lăsaţi singur", a spus Ungureanu.


abonare newsletter