Sănătate

Cât de multe fructe și legume consumă românii?

Românii nu prea mănâncă fructe și legume, arată un sondaj realizat de Uniunea Europeană.

În ceea ce privește statele membre ale Uniunii Europene, locuitorii României, a Bulgariei, a Letoniei și a Ungariei nu se prea omoară cu mâncatul legumelor și a fructelor.

Legumele

În ceea ce privește consumul de legume, Irlanda și Belgia au cea mai mare rată a popolației care consumă legume cel puțin o dată pe zi, ambele ajungând la un procent de 84%. La celălalt capăt al topului se află Ungaria cu 30%, România cu 41% și Letonia cu 44%.


Fructele

România stă mai bine în top în ceea ce privește consumul de fructe, dar și aici se află la capătul listei cu un procentaj de 42%, după care e urmată de Ungaria, Lituania, Bulgaria și Letonia.

În acest sondaj, italienii sunt cei mai mari consumatori de fructe, cu un procent de 85% care mănâncă zilnic. Portugalia este următoarea în listă cu 81%, cu mult peste media europeană de 64%.


Italy led all EU Member States in daily intake of fruit with 85% of the population while Portugal came in second at 81%, well above the EU average of 64%.

1 din 5 persoane (27%), spun că mănâncă fructe cel puțin de două ori pe zi.


37% din populația Uniunea Europene susțin că mănâncă fructe o dată pe zi, iar restul de 36% consumă fructe mult mai rar sau deloc într-o săptămână obișnuită.

Comparat cu consumul de fructe, este o proporție mult mai mică de 23% dintre europeni care mănâncă legume de cel puțin două ori pe zi. 40% mănâncă legume o dată pe zi.


 

Etichete: legume
Ultimele Stiri
abonare newsletter