Sănătate

Medicul din Cluj care şi-a postat fluturaşul de salariu pe Facebook: Nu sunt simpatizant PSD

După ce a postat pe Facebook fluturașul de salariu pe luna martie, Anca Mureşan, medic primar chirurgie generală la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, a revenit cu o postare în care precizează că nu e simpatizant PSD.

“Nu sunt simpatizant PSD... nu am fost și nu mă preocupă acest aspect. Prin postarea mea am dorit doar să risipesc haosul creat cu aceste măriri salariale atat de mult trâmbițate. Am fost mințiți de PSD, prin faptul că aceste măriri nu sunt așa cum s-a promis, salariul meu nu este de 3600€, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de creșteri, ci de scăderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construiește nimeni...corupția roade din temelii acest sistem de prea multă vreme, nepermis de multă...Medicii au fost umiliți zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost încălcate adeseori și frica a dominat totul...Nu pot vorbi în numele nimănui, pot spune doar că acum atât am primit eu, un medic care nu ia șpagă si pentru care aceasta mărire contează. Poate este iluzorie, poate în câteva luni nu vor mai fi bani de salarii sau euro va crește atat de mult încât nici nu vom mai simți aceste creșteri”, spune Mureşan.

Medicul clujean mai precizează că “sunt multe inechități salariale apărute odată cu aplicarea acestei legi, așa încât cred că bătălia trebuie continuată”.


“Sistemul sanitar românesc trebuie restructurat și reformat... nu trebuie să inventăm roata, avem destule modele în jurul nostru, trebuie doar să existe dorință. E nevoie stringentă de infrastructură în sănătate, e nevoie de medici onești, bine pregătiți și respectați...E nevoie de societatea civilă care să ne susțină, oamenii care să înțeleagă cu adevărat importanța și locul medicului în societate. Sunt încă multe de făcut, dar din păcate sunt prea numeroși cei care se lamentează doar pe FB, așteptând ca doar unii să acționeze... iar atunci când o fac... încep cârcotelile. Nu e ușor, nu e deloc confortabil, dar mi-am asumat aceast lucru și merg înainte”, a mai spus aceasta.

Anca Mureşan, medic primar chirurgie generală la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, şi-a postat pe Facebook fluturaşul de salariu pe luna martie, lună în care a încasat 11.242 de lei aproape cu 50% mai mult decât în luna precedentă.


"Aşa cum am spus, revin cu fluturaşul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu plus o gardă suplimentară de sâmbătă. 11.242 de lei. Ţinând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6.065 lei, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut şi corectat, însa nu putem fi ipocriţi şi să nu recunoaştem măririle acordate", a scris Anca Mureşan, alături de fotografia cu fluturaşul de salariu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter