Sănătate

Cât este de nociv pentru sănătate un loc de muncă nesatisfăcător

O cercetare recentă, efectuată de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Manchester din Marea Britanie a descoperit că persoanele angajate în posturi prost plătite sau cu un nivel foarte ridicat de stres pot suferi mai mult decât cele care nu ocupă niciun loc de muncă.

Cât este de nociv pentru sănătate un loc de muncă nesatisfăcător Cât este de nociv pentru sănătate un loc de muncă nesatisfăcător

Scopul studiului, publicat în ''International Journal of Epidemiology'', a fost acela de a analiza modul în care schimbarea serviciului poate afecta sănătatea și nivelul de stres.

Oamenii de știință au comparat starea de sănătate a persoanelor care au rămas șomere cu a celor care au făcut tranziția către un loc de muncă având o calitate mai scăzută, scrie Agerpres.


În cadrul studiului au fost monitorizați peste o mie de participanți cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani, șomeri în perioada 2009-2010. Starea lor de sănătate și nivelurile de stres cronic — indicate de hormonii de stres și alți biomarkeri asociați acestuia — au fost analizate timp de mai mulți ani.

Adulții care au făcut tranziția către un loc de muncă cu o calitate mai scăzută au manifestat ''cele mai ridicate niveluri de stres cronic în comparație cu cei care au rămas șomeri'', potrivit unei purtătoare de cuvânt a universității, precum și un grad mai mare de risc de a suferi o varietate de probleme de sănătate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter