Sănătate

Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Guvernul a decis scutirea medicilor de impozit pe venit, facilitate de care beneficiază deocamdată persoanele cu handicap, cercetătorii din zona aplicativă și creatorii de programe software.

Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit

Măsura, propusă de proiectul de modificare a Codului Fiscal, accentuează arbitrariul și discriminările de pe piața muncii, scrie digi24.ro. Scăderea și eliminarea contribuțiilor care ar trebui achitate de anumite categorii socioprofesionale determincă creșterea presiunii puse pe alte categorii la plata taxelor și impozitelor.

Proiectul include persoanele care practică profesia de medic la articolul 60 - Scutiri al Codului Fiscal. Măsura intră în vigoare la data de 1 septembrie. Proiectul definește beneficiarii scutirii ca ”Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor precum și din activități independente din exercitarea profesiei de medic”.


Propunerile nu fac referire și la personalul mediu medical. Profesia de medic este definită în concordanță cu Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului finanțelor publice.

Etichete: impozit medici
Ultimele Stiri
abonare newsletter