Sănătate

Ce a găsit Seplecan la Institutul de Gastroenterologie Octavian Fodor

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a efectuat o vizită la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie ,,Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, unitate sanitară de specializare în asistenţa medico-chirurgicală.

Cu această ocazie, managerul institutului, doctorul Mihai Mleşniţe a prezentat principalele spaţii de care dispune spitalul precum şi cele mai importante investiţii realizate sau în curs de execuţie.

“Printre cele mai importante investiţii realizate de către Consiliul Judeţean Cluj la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie se numără cele de reparaţii capitale, modificare acoperiş clădire şi anvelopare imobil, investiţii pentru care forul judeţean a alocat în ultima perioadă,  nu mai puţin de 750 de mii lei”, a declarat Mihai Seplecan, preşedintele CJ Cluj. 


Institutul Regional Prof. Dr. Octavian Fodor a fost înfiinţat în anul 1973 şi funcţionează sub această denumire din aprilie 2011, fiind singurul cu acest profil din România care are personalitate juridică, printre puţinele institute care oferă un tratament strict endoscopic şi care are în dotarea laboratorului specializat aparatura necesară pentru realizarea unor experimente atât in vitro, cât şi ex vivo.

Cu un număr de 35 de cadre didactice cu integrare clinică, 79 de medici angajaţi, 360 de medici rezidenţi, 284 de asistenţi medicali şi 263 de angajaţi personal auxiliar, unitatea sanitară asigură asistenţă medico-chirurgicală de înaltă specializare. Adresabilitatea instituţiei medicale este una foarte mare, anual, un număr de peste 18.000 de pacienţi beneficiind de spitalizare de zi.


Articol scris de Adina Pentiuc, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Etichete: mihai seplecan
Ultimele Stiri
abonare newsletter