Sănătate

Institutul Oncologic are cea mai modernă cameră de joacă din România

Copiii şi adolescenţii, depistaţi cu cancer şi care sunt internaţi la Institutul Oncologic “Prof.Dr.Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca au cea mai performantă şi modernă cameră de joacă şi terapie din România.

Cancerul, o boală greu de înfruntat şi care, din păcate, curmă multe vieţi. Cel mai crud şi nedrept lucru  este faptul că anual, în România, aproximativ 500 de copii şi adolescenţi sunt depistaţi cu această boală.

Zâmbetul pe buze le-a fost adus minorilor de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca de către Asociaţia Little People. Micuţii pacienţi se pot bucura acum de cea mai modernă camera de joacă şi terapie  din România.


Aici pot uita pentru câteva clipe de drama prin care trec zilnic, de şedinţele groaznice de chimioterapie şi se pot juca, sau face terapii, într-un mod cât mai plăcut. Camera de joacă are două încăperi: una este destinată copiilor, în care se găsesc o gamă variată de jocuri, iar o alta este creată special pentru adolescenţi şi care este dotată cu o canapea jocuri, cărţi, televizor, o încăpere în care pot să-şi petrecă timpul liber la fel ca şi tinerii care se afla în afara spitalului.

Încăperea a fost special creată pentru ca micii pacienţi să treaca mai uşor prin experienţa grea la care au fot supuşi. Camerele sunt dotate cu încălzire în pardoseală, mobilier şi aparatură electronic modern şi gadget-uri.


„Mediul spitalicesc poate fi un spaţiu intimidant şi confuz pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru copii şi tineri adulţi. Crearea unei atmosfere mai puţin instituţionalizată şi înfricoşătoare atât pentru copii cât şi pentru familiile lor, a fost principalul aspect pe care l-am urmărit atunci când am creat acest spaţiu”, declară reprezentanţii Asociaţiei Little People.

Conducerea Institutului Oncologic a ţinut să mulţumească atât asociaţiei pentru ceea ce au realizat cât şi personalului medical pentru faptul că fac minuni în fiecare zi, minuni care duc la salvarea vieţii micuţilor.


La Institutul Oncologic „Prof.Dr.Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca sunt internaţi 40 de copii şi adolescenţi, depistaţi cu cancer.

Ultimele Stiri
abonare newsletter