Sănătate

Reuniune medicală dedicată tulburărilor respiratorii din timpul somnului, la Cluj

Medici specialişti din ţară şi din străinătate se reunesc la Cluj-Napoca, începând de vineri, timp de trei zile, la atelierul de lucru cu tema "Tulburările respiratorii în timpul somnului - de la diagnostic la terapia cu CPAP şi ventilaţie non invazivă".

Manifestarea este organizată de secţiunea de Somnologie a Societăţii Române de Pneumologie, în parteneriat cu Universitatea de Medicina şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello".

Coordonatorul comitetului de organizare al evenimentului ştiinţific este conf. univ. dr. Doina Todea de la UMF Cluj-Napoca.

La eveniment vor participa medici specialişti şi rezidenţi în domeniile pneumologie, cardiologie, ORL, neurologie, interne, nutriţie, diabet, psihiatrie, pediatrie, medicină de familie, precum şi studenţi.

În cadrul reuniunii vor fi discutate aspecte referitoare la diagnosticul diferenţial al TRS (tulburări respiratorii în somn), sindromul de apnee în somn (SAS), obezitatea - hipoventilaţia nocturnă şi implicaţiile sale, terapia CPAP (continuous positive airway pressure - administrarea oxigenului cu presiune continuă pozitivă) şi aplicaţii ale ventilaţiei non invazive în practica clinică.

Apneea de somn este o afecţiune a aparatului respirator caracterizată prin pauze respiratorii repetate, frecvente în timpul somnului.

Etichete: somn
Ultimele Stiri
abonare newsletter