Sănătate

Pennyroyal: Planta cu miros puternic care ține viespile departe de grădina ta

Planta Pennyroyaleste o plantă aromatică din familia mentei, cunoscută pentru proprietățile sale repelente împotriva viespilor.

Pennyroyal: Planta cu miros puternic care ține viespile departe de grădina ta Pennyroyal: Planta cu miros puternic care ține viespile departe de grădina ta

 

 


Viespile pot fi o adevărată problemă în grădina de acasă sau în oricare alt loc liber din exterior. Însă, ce-ar fi dacă ar exista o metodă naturală pentru a ține aceste insecte enervante la distanță? Descoperă mai jos puterea plantei Pennyroyal!

 


Descoperă Pennyroyal, planta care ține viespile la distanță

Pennyroyal este o plantă perenă din familia mentei, cunoscută pentru aroma sa puternică și proprietățile repelente împotriva insectelor, creând astfel un mediu mai plăcut și lipsit de viespi pentru tine și familia ta.

Pennyroyalul european (Mentha pulegium) și pennyroyalul american (Hedeoma pulegioides) sunt două tipuri distincte de pennyroyal. Ambele tipuri sunt cunoscute pentru aroma lor mentolată și sunt folosite în remedii pe bază de plante, în aplicații culinare și ca elemente decorative în grădini. Cu toate acestea, ele diferă în ceea ce privește obiceiurile de creștere, culorile florilor și regiunile natale.


Pennyroyalul European este o plantă perenă cu tulpini ce produc flori violet, la mijlocul și la sfârșitul verii. Frunzele mici și ovale sunt verzi și atârnă de pe tulpinile care pot crește până la un metru înălțime. Această plantă este originară din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Pennyroyalul American este o plantă perenă cu creștere joasă, cu o tulpină pătrată și frunze subțiri. Produce ciorchini de flori albastre palide care sunt uscate și distilate pentru uleiuri. Aceasta este originară din estul Americii de Nord, de la Dakota până în Nova Scoția și spre sud, până în Georgia și Arkansas.


Vezi AICI cum să cultivi planta în grădina ta.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Planta din care se face cel mai scump condiment din lume crește la Grădina Botanică din Cluj

Fenomen rar accelerat de caniculă: o plantă din America Centrală a înflorit la Cluj! A produs o tulpină de 4,4 metri înălțime. FOTO

abonare newsletter