Sănătate

Cum poți slăbi mâncând mici, cârnați și friptură de porc?

Poți mânca grăsimi saturate, care se găsesc în produsele animale și lactatele integrale și totuși să pierzi în greutate dacă faci exerciții timp de cinci ore pe săptămână, conform unui studiu de la Universitatea din Aberdeen, Scoția, publicat în Nature Communications și citat de nypost.com.

Cum poți slăbi mâncând mici, cârnați și friptură de porc? Cum poți slăbi mâncând mici, cârnați și friptură de porc?

 

 


Studiul nu a examinat dieta unei persoane, ci mai degrabă modul în care diferite tipuri de grăsimi sunt metabolizate în funcție de sănătatea generală și de nivelul de fitness al persoanei, a explicat ziarul local Aberdeen Live.

 


Studiul a analizat două grupuri de bărbați, unul dintre ele având diabet de tip 2 și nefiind foarte activ fizic, iar celălalt grup fiind format din sportivi care se antrenau mult. Bărbații din fiecare grup au schimbat apoi comportamentele legate de stilul de viață, grupul de sportivi trecând de la nouă ore de exercițiu săptămânal la niciuna, iar grupul de diabetici trecând de la niciun exercițiu la cinci ore pe săptămână. După schimbarea rutinei, participanții au fost injectați cu cantități mici de diferite tipuri de grăsimi, apoi au fost supuși unui RMN pentru a vedea ce face grăsimea în interiorul celulelor lor musculare.

Studiul a constatat că, la sportivi, grăsimea saturată este arsă ca energie, iar la persoanele cu diabet de tip 2, grăsimea saturată este stocată în corp.


Vezi AICI explicația specialiștilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Topul celor mai sănătoase brânzeturi din lume. Tu știi ce brânză consumi?

abonare newsletter