Sănătate

Spitalul de Recuperare Cluj, încadrat de Ministerul Sănătății în categoria de nivel de competență foarte înalt

Singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania a fost încadrat de Ministerul Sănătății în categoria IM – nivel de competență foarte înalt.

Spitalul de Recuperare Cluj/Foto: Google Maps - captură ecran Spitalul de Recuperare Cluj/Foto: Google Maps - captură ecran

 

 


Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unitate sanitară care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut o nouă certificare extrem de onorantă. Astfel, instituția medicală clujeană a fost clasificată, conform Ordinului emis de Ministerul Sănătății, în categoria IM – nivel de competență foarte înalt.

 


„Este o nouă dovadă, de necontestat, a profesionalismului întregului colectiv al Spitalului nostru de Recuperare, a actului medical de cea mai înaltă calitate realizat inclusiv prin intermediul dotărilor de ultimă generație și, nu în ultimul rând, a nivelului de competență foarte ridicat. Desigur, un rol important în obținerea acestei clasificări l-au avut și investițiile extrem de consistente pe care Consiliul Județean le-a făcut atât din bani europeni cât și din bugetul propriu, strict în ultimii opt ani investind peste 11 milioane de euro în singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania și unul din cele doar două din țară”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

CITEȘTE ȘI
Spitalul de Recuperare din Cluj folosește un robot pentru a-i reînvăța pe pacienți să meargă. VIDEO

Criterii complexe pentru evaluare

Membrii comisiei au urmărit criterii complexe de evaluare pentru a analiza modul de realizare a actului medical, organizarea și funcționarea spitalului, precum și calitatea serviciilor oferite pacienților.


În urma procesului de analiză, unitatea medicală situată pe strada Viilor nr. 46-50 din Cluj-Napoca a îndeplinit maximal toate criteriile de evaluare aferente profilului recuperare medicală multidisciplinară, fiind recunoscută, și pe această cale, ca spital etalon, parte din elita spitalelor publice din România.

Reamintim faptul că, la finalul anului precedent, instituția spitalicească a fost reacreditată de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, obținând un punctaj foarte ridicat, de 86,38%.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dotări de înaltă tehnologie pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca

Bani europeni pentru Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter