Sănătate

Spitalul Medicover Cluj, gazda unui eveniment internațional de chirurgie a umărului (P)

În perioada 14-16 martie 2024, la Cluj-Napoca, are loc ”International Comprehensive Shoulder Meeting”, un eveniment care reunește peste 100 de specialiști în chirurgia umărului, atât din România, cât și de la nivel internațional.

Evenimentul ”International Comprehensive Shoulder Meeting” se desfășoară la Cluj-Napoca. Evenimentul ”International Comprehensive Shoulder Meeting” se desfășoară la Cluj-Napoca.

 

În 14 martie 2024, Spitalul Medicover Cluj găzduiește transmisia live a evenimentului, direct din blocul operator. Evenimentul este organizat de Societatea Română de Chirurgie a Umărului și Cotului (SRCUC) și coordonat de Conf. Dr. Adrian Todor, medic primar Ortopedie Traumatologie în cadrul Spitalului Medicover. 


Este pentru a doua oară când ”International Comprehensive Shoulder Meeting” se desfășoară la Cluj-Napoca. 

După ediția din 2019, ediția din 2024 vine să ofere specialiștilor din domeniu un spațiu profesional, tehnologizat, în care să poată face schimb de idei și experiențe pentru a îmbunătăți considerabil atât modul de abordare în alegerea tratamentului pentru patologiile de umăr, cât și rata de vindecare a pacientului, alături de îmbunătățirea tehnicilor și a procedurilor existente la nivel de abord chirurgical. 


Această ediție reunește peste 100 de specialiști din întreaga lume, inclusiv din România. Ediția din acest an este organizată de Conf. Dr. Adrian Todor.

 Pentru cei peste 100 de participanți înscriși s-au pregătit 3 zile de lecturi și intervenții chirurgicale live, transmise din blocul operator al Spitalului Medicover. Prezentările teoretice vor fi axate pe studii de caz, acoperind toată patologia umărului, oferind participanților ocazia de a-și aprofunda cunoștințele în acest domeniu. Alături de noi se vor alătura corpul profesoral național și experții internaționali, pentru a crea un eveniment complet din punct de vedere social și științific.”, menționează Conf. Dr. Adrian Todor, unul dintre coordonatorii medicali ai acestui eveniment. 


Foto - Conf. Dr. Adrian Todor

Pentru a oferi o viziune completă asupra modului în care pot fi abordate patologiile de umăr, structura evenimentului International Comprehensive Shoulder Meeting include o parte teoretică și una practică. 

Partea practică a evenimentului, LIVE SURGERY DAY, se desfășoară pe data de 14 martie și constă în transmiterea live a unor intervenții chirurgicale, direct din blocul operator al Spitalului Medicover Cluj. 


Această zi specială va permite participanților să urmărească în direct intervenții chirurgicale complexe, oferind o perspectivă valoroasă asupra celor mai noi tehnici și inovații în chirurgia umărului.


În cadrul Live Surgery Day vor fi efectuate 4 intervenții chirurgicale: 

În data de 14 martie vor fi prezentate, pentru prima dată în România, proceduri și tehnici inovatoare, printre care se enumeră sistemul de artroplastie inversă de ultimă generație și sistemul Arrow II, conceput de către FH Ortho. Intervențiile chirurgicale sunt reprezentate de artroplastii și artroscopii de umăr. În acest fel, participanții vor putea observa și deprinde tehnici și implanturi de ultimă generație.”, completează Conf. Dr. Adrian Todor

Intervențiile vor fi realizate de Dr. Adrian Todor, Dr. Răzvan Melinte, și Dr. Sergiu Caterev din România și Dr. Guido Marra din SUA) De altfel, dr. Adrian Todor este și unul din coordonatorii științifici ai evenimentului.

Pentru Spitalul Medicover Cluj este o onoare să poată contribui la dezvoltarea specialiștilor din domeniul Ortopedie-Traumatologie, fiind recunoscut pentru implicarea sa în organizarea și găzduirea evenimentelor medicale internaționale, pe diferite specialități medicale. 

Despre Medicover România 

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară și 5 spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și India. În 2022, Medicover a înregistrat venituri totale de 1.510 milioane de euro, având peste 44.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com.

CITEȘTE ȘI:

O nouă maternitate la Cluj. Spitalul Medicover redefinește standardele în îngrijirea mamei și a nou-născutului (P)

Început de an cu premieră robotică la Spitalul Medicover Cluj: Hernie hiatală, tratată prin chirurgie robotică (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter