Sănătate

Organele unui bărbat mort în urma unui AVC salvează mai multe vieți. Rinichii și ficatul vor ajunge la pacienți din Cluj și Bucureși.

Organele unui pacient aflat în moarte clinică vor salva mai multe vieți. Rinichii și ficatul său vor ajunge la bolnavi din Cluj și București.

Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Cluj s-a făcut la un pacient aflat în moarte clinică/ Foto: SCJU Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Cluj s-a făcut la un pacient aflat în moarte clinică/ Foto: SCJU

 

 


În noaptea de sâmbătă pe duminică a acestui început de martie, s-a efectuat prima prelevare de organe din acest an, în cadrul a Secțiilor ATI I și II ale SCJU Cluj. 

 


O echipă multidisciplinară coordonată de Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI și Dr. Elena Ștefănescu, medicul KDP, responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, au prelevat în deplină siguranță ficatul și rinichii unui pacient de 63 de ani, nerecuperabil, victimă a unui Atac Vascular Cerebral. 

Rinichii și ficatul său vor ajunge la bolnavi din Cluj și București.


„Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Mulțumim familiei donatorului pentru gestul nobil care dă o nouă  șansa la viață altor oameni aflați în suferință!”, a transmis conducerea SCJU Cluj.

Alături de cei doi medici, din echipă au mai făcut parte specialiști ai Institutului Clinic Fundeni și din ICUTR Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Donator de organe la 77 de ani. Rinichii bărbatului au ajuns la Cluj

Primul transplant renal la copii din 2024, la Cluj-Napoca! O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă.

abonare newsletter