Sănătate

Un medic din Cluj a dat peste 3.000 de concedii medicale în 2023. Anul trecut au fost emise aproape 3,4 milioane de certificate medicale pentru români.

În topul medicilor cu cele mai multe concedii medicale acordate în 2023 se situează un medic din Cluj, care a emis peste trei mii de certificate medicale.

Consultație medicină primară/Foto: pexels.com Consultație medicină primară/Foto: pexels.com

 

 


Numărul concediilor medicale a explodat în 2023. În total, anul trecut, au fost emise aproape 3,4 milioane de certificate pentru concedii medicale. La numărul îngrijorător de mare de concedii pe caz de boală a contribuit și un medic din Cluj, care a dat peste 3.000 de concedii medicale în 2023, potrivit Digi24.ro

 


Pe locul al doilea se situează un medic din Olt, tot cu circa trei mii de concedii medicale. Concediile, mai puține în 2023 față de anul anterior, au fost date pentru afecțiuni oncologice, dar și pentru cele care țin de medicina internă, ortopedie, cardiologie și recuperare medicală.

CITEȘTE ȘI: 
Ministerul Sănătății le-a pus „gând rău” medicilor care eliberează prea multe concedii medicale. Rafila: „Acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare”.

Recent, ministrul Sănătății Alexandru Rafila afirma că există medici care eliberează un număr foarte mare de concedii medicale, iar verificările ar trebui îndreptate către aceştia pentru a se vedea în ce măsură concediile respective sunt justificate.


Președintele CNAS, Valeria Herdea, a anunţat ca la nivelul CNAS, începând cu 1 martie, se va derula o campanie de comunicare către pacienţi în aşa fel încât fiecare sa înţeleagă ca o persoană asigurată are „drepturi şi obligaţii”.

„Dreptul la serviciu medical înseamnă şi obligaţie de a trece pe la medicul tău de familie în aşa fel încât sa poţi să îl ajuţi. Asta se face în toate ţările civilizate şi cred ca modelul vest european este de preluat şi la noi”, a susţinut preşedintele CNAS.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Sănătății le-a pus „gând rău” medicilor care eliberează prea multe concedii medicale. Rafila: „Acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter