Sănătate

Pragul minim de promovare a examenului de intrare în Rezidențiat scade de la 65% la 60%

Aproape 3.700 de medici au obținut punctajul de promovare al concursului de rezidențiat din acest an. Însă, sunt peste 4.300 de locuri disponibile, astfel că Ministerul Sănătății a decis să scadă pragul punctajului minim.

Aproape 3.700 de medici au obținut punctajul de promovare al concursului de rezidențiat din acest an. Însă, sunt peste 4.300 de locuri disponibile, astfel că Ministerul Sănătății a decis să scadă pragul punctajului minim/ Foto: UMF Iuliu Hațieganu Aproape 3.700 de medici au obținut punctajul de promovare al concursului de rezidențiat din acest an. Însă, sunt peste 4.300 de locuri disponibile, astfel că Ministerul Sănătății a decis să scadă pragul punctajului minim/ Foto: UMF Iuliu Hațieganu

 

 


Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au aprobat marţi, prin ordin comun, o măsură care permite intrarea în Rezidenţiat a unui număr cât mai mare de tineri medici, având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi şi locuri în special în domeniile deficitare - medicină de familie, medicină de urgenţă, ATI.

 


Potrivit edupedu.ro, Ministerul Sănătății susține că la sesiunea de Rezidențiat din acest an, peste 600 de locuri sau posturi ar fi rămas neocupate dacă nu s-ar fi decis revenirea la pragul de 60% de răspunsuri corecte pentru cele 200 de întrebări din grila de examen.

Punctajul maxim realizat la sesiunea de Rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte. În această situaţie, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidaţi din cele 4.327 locuri disponibile.

„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialist”, a declarat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 1.300 de candidați susțin astăzi examenul de rezidențiat, la Cluj

Rezidențiat 2023. Pragul de admitere a candidaților pentru sesiunea din noiembrie 2023, majorat la 65%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter