Sănătate

Pacientă de 87 de ani, salvată de medicii Spitalului Județean. Au evitat amputarea unui braț cu ajutorul unui aparat de înaltă performanță

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au salvat de la amputare brațul unei femei de 87 de ani.

Pacientă de 87 de ani, salvată de medicii Spitalului Județean. FOTO: Facebook/ Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Pacientă de 87 de ani, salvată de medicii Spitalului Județean. FOTO: Facebook/ Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

 

 


O intervenție salvatoare a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, pentru o femeie de 87, în pericol să își piardă un braț, din cauza unei tumori la nivelul axilei drepte. 

 


O echipă de doi medici au intervenit cu angiograful de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională și au reușit să intervină pentru embolizare, reechilibrarea hemodinamică și hidroelectrolitică.

Pacienta este acum în stare stabilă și se află sub monitorizare la secția de Oncologie a spitalului.


„Fiecare viață contează. Este îndemnul care a însoțit echipa formată din medicii Dan Duma și Adrian Capîlneanu, atunci când au intervenit asupra unei paciente de 87 de ani, a cărei viață a fost pusă în pericol.

Pacienta în stare critică a fost transferată de urgență în UPU de la o clinică privată, prezentând o hemoragie puternică necontrolată, cauzată de o formațiune tumorală la nivelul axilei drepte.


Cu ajutorul angiografului de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională, cei doi medici au intervenit endovascular reușind să pună în evidență existența unui anevrism la nivelul arterei axilare, intervenind pentru embolizare, reechilibrarea hemodinamică și hidroelectrolitică. S-a reușit astfel evitarea variantei de rezervă care conducea spre intervenția chirurgicală de amputare a membrului superior.

Pacienta, aflată acum în stare stabilă, este monitorizată și își continuă tratamentul de specialitate pe Secția de Oncologie a spitalului”, au transmis reprezentanții spitalului.

CITEȘTE ȘI:

Premieră medicală în România, în cadrul clinicii Anastasios din Cluj-Napoca | Biopsia prostatică prin abord transperineal – tehnica fusion RMN

Ultimele Stiri
abonare newsletter