Sănătate

La revedere aglomerației de la UPU Copii? Se extinde zona de așteptare

După ce o mămică a lansat un apel disperat către Alin Tișe și Emil Boc de a schimba sistemul de la UPU din cadrul Spitalului de Copii, spațiul de așteptare va fi extins.

Aglomerație la UPU Copii/ Foto: Timiser Oana Maria - Facebook Aglomerație la UPU Copii/ Foto: Timiser Oana Maria - Facebook

 

 


În urmă cu trei săptămâni, o mămică a lansat un apel disperat către Alin Tișe și Emil Boc de a schimba sistemul de la UPU din cadrul Spitalului de Copii.

 


Mămica a susținut că a așteptat 5 ore pentru a intra la un consult, deși copilul avea febră.

CITEȘTE ȘI:
Nebunie la UPU pe Moților. Copiii cu febră așteaptă și 5 ore pentru un consult. Alin Tișe: „Îmi cer scuze clujenilor”. Ce măsuri s-au luat pentru a se reduce timpii de așteptare
Experiența unui pacient la UPU Cluj: „Angajații dormeau cât timp așteptam!” Care e poziția spitalului?

„Ce și cum putem face ca să se deschidă urgențele și din cadrul celorlalte pediatrii. Mi se pare imposibil să stai 3-4-5 ore să aștepți cu copilul cu febră 39-40 și încă să nu intri. Oare domnilor Alin Tișe sau Emil Boc, nu se poate face ceva în privința asta? Nu putem schimba ceva în acest sistem ca lucrurile să meargă mai bine? Eu sunt cu 2 copii cu febră mare, așteptând de cel puțin 3 ore și cred că mai avem de așteptat fiind încă nepreluat copiii care erau aici înainte să ajungem noi. Nu poți să ții într-o cameră de câțiva metri pătrați copii cu gripă, Covid, varicelă, răceli etc...riști ca în câteva zile, copiii să se întoarcă din nou în UPU cu maladiile contactate de acolo”, a scris mămica pe Facebook, în urmă cu trei săptămâni.


Consiliul Județean vrea să extindă zona de așteptare

Consiliul Județean Cluj a luat decizia eliberării terenului proprietate publică din vecinătatea accesului la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, relocarea rețelelor de utilități și realizarea unui pavilion care să sporească semnificativ capacitatea zonei de așteptare din cadrul UPU și a numărului de paturi de examinare. 

Inițiativa are ca scop îmbunătățirea actului medical, oferirea unei zone de așteptare mult mărită, respectiv o zonă de triaj adecvată fluxului sporit.


„Până la finalizarea Spitalului Pediatric Monobloc, ne adaptăm și răspundem necesităților actuale. Odată cu realizarea acestui obiectiv vom crește suprafața zonei de așteptare cu aproximativ 70%. Intenția noastră este ca extinderea să fie finalizată și să devină funcțională în maxim șase luni”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

În condițiile în care suprafața actuală a UPU este de 201 mp, extinderea se va realiza cu 150 de mp. Inițial, UPU a fost dimensionată pentru o populație deservită de aproximativ 20.000 de pacienți, nevoia actuală fiind pentru cca. 38.000 de pacienți.

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Sănătății, sfaturi pentru părinți să nu mai aglomereze spitalele. Când ducem copiii cu febră la medicul de familie și când la UPU?

Echipamente medicale noi la UPU Copii Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter