Sănătate

Minivacanța de 1 decembrie 2022. Cum vor funcționa spitalele?

Minivacanța de 1 decembrie 2022. Mai multe spitale din Cluj vor asigura permanență în perioada 30-4 noiembrie.

Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie/FOTO: CJ Cluj Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie/FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță că spitalele din subordinea sa vor asigura permanență în minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională, în perioada 30-4 decembrie.

 


„Unitățile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, precum și cele care își desfășoară activitatea în imobile ce aparțin forului administrativ județean, vor asigura permanența pe întreaga durată a minivacanței prilejuite de sărbătorile care se apropie, respectiv Sfântul Andrei și Ziua Națională a României.

În scopul menținerii continuității activității și a actului medical, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii (Str. Moților, nr. 68) vor funcționa, în intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie a.c., secțiile clinice Pediatrie I, II și III, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică, Neonatologie Prematuri, precum și Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală și Unitatea de Primire a Urgențelor. De asemenea, părinților li se reamintește posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul de sfat medical pediatric prin telefon ALOPEDI 0364 – 917”, se arată într-un comunicat transmis vineri de către Consiliul Județean.


Potrivit sursei citate, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" (Str. B.P. Hașdeu, nr. 6) permanența va fi asigurată prin intermediul liniilor de gardă ale secțiilor terapie intensivă, chirurgie toracică și pneumologie.

Totodată, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (Str. Iuliu Moldovan, nr. 23) vor funcționa, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, atât camera de gardă, cât și liniile de gardă pentru structurile COVID-19, non-COVID-19 și terapie intensivă.


Spitalul Clinic de Recuperare (Str. Viilor, nr. 46-50) va asigura permanența, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie a.c., prin intermediul liniilor de gardă ale secțiilor cardiologie, neurologie, ortopedie, chirurgie plastică și terapie intensivă.

În final, Centrul de Permanență situat pe Aleea Băița va funcționa în regim de 24 de ore din 24.

CITEȘTE ȘI:

Minivacanță, vin! Locuri de vizitat și activități pentru petrecerea minivacanței de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Cum va fi vremea în Cluj în minivacanța de 1 Decembrie? Temperaturile ajung până la -4 grade, dar nu va ploua

Ultimele Stiri
abonare newsletter