Sănătate

Copilărie furată de o boală necruțătoare. Un copil de 5 ani are nevoie urgentă de ajutor pentru a spune „mama” FOTO

Un băiețel în vârstă de numai 5 ani are nevoie urgentă de ajutor după ce a fost diagnosticat la 5 luni cu epilesie și retard psihio-motor sever. Micuțul nu a zis niciodată cuvântul „mama”.

Micuțul nu a zis niciodată cuvântul „mama”/ FOTO: Asociația Salvează o Inimă Micuțul nu a zis niciodată cuvântul „mama”/ FOTO: Asociația Salvează o Inimă

 

 


Vlad are 5 ani, iar la vârsta lui ar trebui să cunoască ceea ce înseamnă să te joci și să mergi la grădiniță, însă acesta a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare.

 


Orice proaspăt părinte arde de nerăbdare să își audă fiul sau fiica spunând, pentru prima oară, „mama” sau „tata”. E un lucru firesc, natural în viața bebelușului, însă pentru unii oameni acest moment poate să nu mai vină - copilul lor să nu fie capabil să comunice cu ei din cauza unei afecțiuni ce îl ține prizonier într-o stare de neputință...

Alexandra și Cătălin Chețan ar da orice să-l audă pe Vlad strigându-i sau măcar zâmbindu-le, așa cum poate face orice copil de 5 anișori. Băiețelul lor, însă, e blocat într-o temniță construită de numeroase crize de epilepsie care l-au afectat puternic și i-au împiedicat dezvoltarea normală.


Din păcate economiile părinților săi s-au epuizat.

Vlad a avut prima criză de epilepsie la doar 5 luni

„Când a apărut Vlad în viața noastră totul părea minunat. Dar după doar 5 luni, totul s-a schimbat radical. Vlad a început să plângă zi și noapte, să tresară în somn, iar medicii să mă plimbe din stânga în dreapta că totul este bine și că este doar o durere de gingii. Din păcate, după 2-3 zile de plâns și nesomn, a apărut prima criză epileptică, dar nu și ultima”, a povestit Alexandra Chețan, spun cei de la Salvează o Inimă.


Acela a fost începutul unui lung drum prin spitale, pe măsură ce crizele se înmulțeau, iar Vlad începea să fie tot mai absent. Copilul nu se mai uita la părinți, nu mai zâmbea și nu își mai ținea capul ridicat, era ca o păpușă.

Un băiețel în vârstă de numai 5 ani are nevoie urgentă de ajutor după ce a fost diagnosticat la 5 luni cu epilesie și retard psihio-motor sever/ FOTO: Asociația Salvează o Inimă

Părinții au nevoie de 6.000 de lei lunar pentru recuperarea lui Vlad

Astăzi, Vlad face zilnic terapie de recuperare fizică și psihică. De 3 ani nu a mai avut crize epileptice, dar tot nu merge, nu vorbește și nu stă singur în fund. Alexandra și Cătălin au făcut tot ce au putut și, timp de 3 ani, au strâns bani pentru a-i asigura băiețelului accesul la terapie hiperbară și terapie TheraSuit, ședințe care costă sute de lei fiecare și de care depinde viitorul lui Vlad, dar economiile lor s-au epuizat. Acum au nevoie de 6.000 de lei lunar pentru a continua tratamentele destinate recuperării copilului.


„În prezent lucrează doar soțul (profesor de sport), iar eu sunt în concediu de creștere copil cu dizabilități. Din această cauză nu putem strânge banii necesari. Vă rugăm cu disperare, nu lăsați ca visul nostru să se spulbere! Ne dorim ca Vlad să se poată juca cu frățiorul lui, iar într-o bună zi să ne poată spune „mama” și „tata”. Orice sumă pentru noi contează enorm!”, a adăugat mama lui Vlad.

Cătălin, frățiorul mai mare al lui Vlad, abia așteaptă să se poată juca împreună, însă dorința lui depinde de ajutorul pe care familia îl va primi.

 

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoșani
Specificați pentru transferul bancar numele copilului (Vlad Chețan)

 

CITEȘTE ȘI:

Strigăt de ajutor! Copilăria plină de vânătăi a unui copil de 5 ani. S-a trezit cu o boală severă în urma unei răceli. FOTO

Fiul fostului jucător CFR Cluj, Casian Miclăuș, suferă de leucemie la 10 luni. Are nevoie urgentă de ajutor

Mesajul unei fetițe de 8 ani, cu un tată bolnav de leucemie: „Vă implor, ajutați-mă să îmi salvez tăticul!” FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter