Sănătate

Urechi de porc, retrase de urgență din Auchan Cluj: „Aveau un miros înțepator și suprafața mâzgoasă” FOTO

Protecția Consumatorului Cluj a retras de urgență din magazinele Auchan din Cluj-Napoca produsul „urechi de porc crocante” pentru că era stricat. Inspectorii au aplicat amenzi de 60.000 de lei după control.

Urechi de porc, retrase de urgență din Auchan Cluj / Foto: Protecția Consumatorului Cluj Urechi de porc, retrase de urgență din Auchan Cluj / Foto: Protecția Consumatorului Cluj

 

 


În urma verificării aspectelor sesizate de un grup de consumatori, Protecția Consumatorilor Cluj a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Auchan România SA, punct de lucru str. Al. Vaida Voievod si Bulevardul Muncii, Cluj-Napoca, în data de 03 octombrie 2022.

Foto: Protecția Consumatorului Cluj

Ca atare, doua echipe de control  au verificat  respectarea prevederilor legale în domeniu, la punctele de lucru menționate, fiind identificate mai multe nereguli, după cum urmează:


  •  Podusul „Urechi de porc crocante” producător Integra New SRL, cu data limită de consum 09.10.2022, lot 2709P2, după deschiderea ambalajelor s-a contatat faptul că prezenta un miros înțepator nespecific produsului,  care avea suprafața mâzgoasă și prezenta modificări organoleptice, produsele fiind improprii consumului uman 
  •   Etichetarea produsului nu respecta pervederile legale incidente, aferente metodei de afumare, si denumirea de „crocant”

Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat două amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei.

Totodată, a fost retras de la comercializare a întregul lot de produse menționat, din toata rețeaua națională, în cantitate totală de 60 kg, produse în valoare de circa 3.500 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Promoții înșelătoare la Kaufland Mărăști! ANPC, în control: „Legume și fructe cu mucegai, vitrine cu mâzgă, mizerie” VIDEO/FOTO

50 de magazine Auchan amendate de ANPC și 14 ÎNCHISE. S-au găsit alimente expirate, mucegăite și mizerie

Ultimele Stiri
abonare newsletter