Sănătate

Chips-uri din porumb, retrase de urgență din Auchan Cluj! Conțin ingrediente toxice

Un tip de chipsuri comercializate de Auchan Cluj au fost retrase de urgență de pe rafturile magazinelor. Acestea conțin un ingredient toxic pentru organism.

Chips-uri retrase din magazinele Auchan din Cluj/ Foto: pixabay.com Chips-uri retrase din magazinele Auchan din Cluj/ Foto: pixabay.com

 

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că un tip de chips-uri a fost rechemat de urgență de la rafturi din mai multe supermarketuri Auchan din România, inclusiv în Cluj.


 

Persoanele care au achiziționat produsul „AUCHAN ECO TORTILLA NATUR 150 gr” având datele de identificare respective (denumire, EAN, data de expirare) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară, se arată într-un anunț pe site-ul ANSVSA, publicat miercuri, 27 iulie 2022.


Foto: ANSVSA

„Motivul retragerii: potențiala prezență a alcaloizilor tropani la un nivel crescut. Deși nu există niciun risc pentru sănătate atunci când sunt consumate cu moderaţie, aceste produse sunt retrase preventiv de pe piaţă.”, se arată în anunțul ANSVSA.

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii, potrivit autorităților.


Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.

Supermarketurile din care a fost restras acest tip de chips-uri:


  • Auchan Cluj Nord, Bd Muncii, nr 1-3, Cluj Napoca, Jud. Cluj 
  • Auchan Cluj Mall, Str Al. Vaida Voevod, nr 53-55 , Iulius Mall, Cluj Napoca

 

CITEȘTE ȘI:

Chips-uri din porumb, retrase de urgență din Cora Cluj! Au fost depistate substanțe toxice

Un tip de înghețată, retras de urgență din zeci de magazine din Cluj! Conține o substanță interzisă

abonare newsletter