Sănătate

Chips-uri din porumb, retrase de urgență din Cora Cluj! Au fost depistate substanțe toxice

Un tip de chips-uri din porumb, comercializate de Cora Cluj, au fost retrase de urgență de pe raft. Clujenii care le-au cumpărat sunt rugați să le returneze în magazin.

Chips-uri din porumb, retrase de urgență din Cora Cluj / Foto: depositphotos.com Chips-uri din porumb, retrase de urgență din Cora Cluj / Foto: depositphotos.com

 

 


Clienții care au cumpărat chips-uri „Alnatura Eco Chips din porumb 125g”, cu termen de expirare 06.10.2022 și cod EAN: 4104420053847, sunt rugați să nu le consume, fiindcă au fost depistate substanțe toxice în conținutul lor, se arată într-un anunț pe site-ul ANSVSA, publicat marți, 26 iulie 2022.

 


Foto: ANSVSA

„În urma informǎrii primite de la furnizorul Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Romania Hypermarche SA a luat decizia de retragere si rechemare a produsului: Alnatura Eco Chips din porumb 125g, cu data de expirare 06.10.2022, deoarece existǎ suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici”, se arată în anunțul ANSVSA.

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii, potrivit autorităților.


Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.

„Deoarece tratăm siguranța consumatorilor extrem de serios, cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, până la data de 09.08.2022 cel târziu. Aceste măsuri s-au luat în urma aplicării politicii stricte de siguranță alimentară din cadrul companiei noastre.


Ne cerem scuze pentru posibilele neplăceri provocate si vă mulțumim pentru înțelegere”, transmit reprezentanții magazinului, într-un anunț pe site-ul ANSVSA. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Două tipuri de chips-uri, retrase de urgență din magazinele din Cluj! Conțin ingrediente toxice pentru organism

Un tip de înghețată, retras de urgență din zeci de magazine din Cluj! Conține o substanță interzisă

Ultimele Stiri
abonare newsletter