Sănătate

Revine pandemia COVID? Scenariu pesimist: 10.000 de cazuri pe zi în august

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a anunţat luni, 4 iulie, într-o conferinţă de presă, că estimează o creştere a numărului de cazuri de COVID în perioada următoare, iar în vârful acestui val, preconizat pentru începutul sau sfârşitul lunii august, să se ajungă la 10.000 de cazuri pe zi.

Copii cu măști medicale. sursa foto depositphotos.com Copii cu măști medicale. sursa foto depositphotos.com

 

În ultima săptămână, numărul de cazuri noi de COVID din România s-a dublat. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Potrivit lui Rafila, între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de COVID-19, din care 1.307 pacienți reinfectați. 

Alexandru Rafila estimează o creştere a numărului de cazuri de COVID în perioada următoare. 


Ministrul Sănătăţii a prezentat două scenarii în care se va atinge un vârf al cazurilor noi de COVID. În prima variantă, vârful s-ar putea înregistra la începutul lunii august, iar în scenariul doi acesta ar putea fi atins la sfârşitul lunii. 

În ultima săptămână, numărul infectărilor aproape s-a dublat faţă de săptămâna precedentă (20 - 26 iunie), când s-au înregistrat 3.974 de cazuri.


Conform informării transmise de Ministerul Sănătăţii, 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În intervalul 20 - 26 iunie au fost efectuate 18.076 teste RT-PCR şi 56.678 teste rapide antigenice.


Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.206.001 teste RT-PCR şi 10.336.695 teste rapide antigenice.

În total, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.927.187 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.


Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,31.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 375 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Potrivit ministrului Sănătăţii, vor fi înregistrate până la 10.000 de cazuri noi de COVID pe zi. Alexandru Rafila a precizat că tulpina dominantă în România este Omicron.

CITEȘTE ȘI:

OMS se așteaptă ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească în această vară în Europa

Numărul de cazuri COVID a crescut cu 50%. Statistician medical: „Copiii plătesc prețul. Școlile sunt zero pregătite pentru ce vine la toamnă”

STUDIU: Varianta Omicron prezintă mai puţine riscuri de a cauza COVID-19 de lungă durată

Ultimele Stiri
abonare newsletter