Sănătate

Parlamentul European a aprobat prelungirea certificatului verde cu încă un an

Parlamentul European a aprobat, joi, 23 iunie, prelungirea certificatului verde cu încă un an.

Regulamentul care este acum în vigoare urma să expire săptămâna viitoare, pe 30 iunie 2022, iar prelungirea adoptată de PE mai rămâne să fie validată doar de Consiliul UE/ Foto: depositphotos.com

 

Parlamentul European (PE) a aprobat joi prelungirea cu un an, până la 30 iunie 2023, a posibilităţii folosirii certificatului digital COVID-19 (certificatul verde), pentru evitarea restricţiilor asupra liberei circulaţii în UE ce ar putea rezulta în urma răspândirii noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, relatează agenţia EFE.


 

Regulamentul care este acum în vigoare urma să expire săptămâna viitoare, pe 30 iunie 2022, iar prelungirea adoptată de PE mai rămâne să fie validată doar de Consiliul UE.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Certificatul verde atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent.


Regulile aprobate de PE stabilesc că statele membre ale UE „nu trebuie să restrângă în mod disproporţionat sau discriminatoriu libera circulaţie a titularilor certificatului COVID-19”.

Comisia Europeană urmează să evalueze înainte de sfârşitul anului impactul acestui certificat asupra liberei circulaţii şi drepturilor fundamentale, iar în funcţie de concluziile acestei evaluări şi de evoluţia situaţiei epidemiologice va decide dacă propune încă o prelungire a posibilităţii utilizării certificatului.


 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat a mers să joace la păcănele cu certificatul Covid al unui prieten și a fost prins de jandarmi. Ce a pățit vinovatul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter